Στη Φύτευση μνημειακών ελαιοδέντρων προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Απριλίου 2022

Στη Φύτευση μνημειακών ελαιοδέντρων προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου


Συνάντηση με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Απριλίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.


Η κα Κοζυράκη, συνοδευόμενη από τον Υπεύθυνο Περιβάλλοντος της Εταιρείας Παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι Δημήτρη Πατερέλη και τον υπεύθυνο του εργοταξίου της Εταιρείας Γιώργο Σπυλιόπουλο, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το Πρόγραμμα  Μνημειακών και Ιστορικών Ελαιοδέντρων, που συντονίζει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας με την Εταιρεία Παραχώρησης.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη αξιοποίηση των Ιστορικών Ελαιοδέντρων της περιοχής του Καστελίου, όπου εκτελείται το έργο του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου,  τα οποία προτείνεται να μεταφυτευτούν σε διάφορα σημεία με σκοπό την διαφύλαξη  αυτών των μνημειακών δέντρων αλλά και τη διασύνδεση τους με το πολιτισμό και την ιστορία του τόπου.

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  ζήτησε να υποδείξει ο Δήμος Ηρακλείου τρία σημεία που πληρούν τις προϋποθέσεις για να  μπορεί να γίνει η φύτευση ισάριθμων ελαιόδεντρων με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία  τον Οκτώβριο του 2022. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του αντιμετώπισε το αίτημα θετικά και αναμένει την επίσημη κατάθεση της σχετικής πρότασης, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............