Πράσινοι: Η Δημοκρατία μας δεν είναι δεδομένη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Απριλίου 2022

Πράσινοι: Η Δημοκρατία μας δεν είναι δεδομένη

Την 21η Απριλίου 1967 ξεκίνησε η πιο πρόσφατη περίοδος ανελευθερίας κι αυταρχικής επιβολής στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Επιχειρήθηκε η ακύρωση της Δημοκρατίας με πρόσχημα τον κίνδυνο που διέτρεχε «το έθνος κι η πατρίδα», για να καταλήξει στον ακρωτηριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Οι Πράσινοι, το νέο κόμμα της πολιτικής οικολογίας, πιστεύουμε ακράδαντα πως η Δημοκρατία μας δεν είναι δεδομένη! Κι αν το 1967 υπήρξε μια απροκάλυπτη παρέμβαση στο πλαίσιο του μετεμφυλιακού κράτους της δεξιάς, σήμερα βλέπουμε να ξεδιπλώνονται καθημερινά πολιτικές περιορισμού της Δημοκρατίας από μια κυβέρνηση στην οποία λάμπουν οι ακροδεξιοί υπουργοί, κρυφοί νοσταλγοί της χούντας.

Ο σφιχτός εναγκαλισμός των συστημικών κομμάτων, των οικονομικών και πολιτικών ελίτ και της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, η παρακολούθηση δημοσιογράφων από την Ε.Υ.Π. - η οποία εποπτεύεται απευθείας από τον πρωθυπουργό- η καταπάτηση των αρχών Δικαίου στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, ο έλεγχος της πληροφορίας και των Μ.Μ.Ε. και ιδιαίτερα η ιδιοκτησιακή λογική της δεξιάς για το κράτος δεν είναι σημάδια διεύρυνσης της Δημοκρατίας αλλά περιορισμού της. Το υβριδικό μόρφωμα της «αυταρχικής δημοκρατίας», το οποίο αμφισβητεί αυτό καθαυτό το κράτος Δικαίου, φλερτάρει με την αυθαιρεσία της εξουσίας και δεν λογοδοτεί κι επομένως ναρκοθετεί τα θεμέλια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Οι Πράσινοι πιστεύουμε σε μια Δημοκρατία, η οποία συνεχώς να διευρύνεται, να εμπλουτίζεται και να δυναμώνει! Μια Δημοκρατία η οποία προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, η οποία εξασφαλίζει ασφάλεια, σταθερότητα και νοιάζεται για το μέλλον των παιδιών της! Οι Πράσινοι ενώνουμε τις φωνές μας με όσ@ λένε «ποτέ ξανά δικτατορία». Παράλληλα, επισημαίνουμε πως η Δημοκρατία δεν πρέπει να καταντήσει να σημαίνει απλώς και μόνο εκλογές κάθε 3 με 4 χρόνια αλλά μια καθημερινή προσπάθεια άμβλυνσης ανισοτήτων καθώς και ανάδειξης και καλλιέργειας των καλύτερων χαρακτηριστικών του ανθρώπου σ’ ένα περιβάλλον ισορροπίας και βιωσιμότητας.

Οι Πράσινοι στηρίζουμε τη Δημοκρατία μας ως πολιτική ουσία κι όχι μόνο κατ’ όνομα. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά σ’ όσες κι όσους αντιστάθηκαν στη χούντα των συνταγματαρχών, εκπληρώνοντας τη συνταγματική τους υποχρέωση για αντίσταση. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σ’ όσες κι όσους παλεύουν για ελευθερία, δικαιοσύνη και δικαιώματα χωρίς αστερίσκους. Δεν ξεχνάμε! Και συνεχίζουμε!

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............