Παρουσίαση του βιβλίου του Μάρκου Ι. Τρούλη με τίτλο «Τουρκική στρατηγική στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία». - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Απριλίου 2022

Παρουσίαση του βιβλίου του Μάρκου Ι. Τρούλη με τίτλο «Τουρκική στρατηγική στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία».

 Τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Ποιότητα διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Μάρκου Ι. Τρούλη με τίτλο «Τουρκική στρατηγική στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία». Ένα βιβλίο για τις γεωγραφικές, ιδεολογικές και πολιτισμικές διαμορφώσεις στη σύγχρονη Τουρκία.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κωνσταντίνος Γρίβας, καθ. Γεωπολιτικών και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθ. Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου, Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Ιωάννης Μάζης, ομ. καθηγητής οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας (ΕΚΠΑ)

Συντονίζει ο δημοσιογράφος και διαχειριστής της ιστοσελίδας militaire.gr, Πάρις Καρβουνόπουλος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 3 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

Link προκράτησης: https://bit.ly/3NMiuB3

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/36Y5mbs Link βιβλίου: https://bit.ly/36OMJaa

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Όντας αναμφιβόλως επίκαιρη, η μελέτη του Μάρκου Τρούλη αναδεικνύει τις καταβολές της τουρκικής στρατηγικής συμπεριφοράς με γνώμονα τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία, μία γεωγραφική ζώνη άρρηκτα συνδεδεμένη με το παρελθόν και το παρόν του τουρκικού εθνικισμού. Ιδιαιτέρως δε η σύνδεση της εν λόγω συλλογιστικής με στρατηγικά ζητήματα αιχμής, όπως η διεθνής και περιφερειακή ισορροπία δυνάμεων και η ενεργειακή ασφάλεια, συνιστά σημαντικότατη συμβολή στον δημόσιο διάλογο και στην επιστημονική έρευνα περί των αιτίων και των αιτιατών της προκλειόμενης από την Τουρκία αποσταθεροποιήσεως των διακρατικών σχέσεων. Η ανάλυση με επίκεντρο τον νεοοθωμανισμό προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα για κάθε αναγνώστη, ο οποίος ενδιαφέρεται να εμβαθύνει εις τα ζητήματα της σύγχρονης Τουρκίας και εις το ευρύτερο πλαίσιο χαράξεως της στρατηγικής της. Ο Μάρκος Τρούλης καταθέτει ένα πόνημα, το οποίο δεν θα έπρεπε να διαφύγει της προσοχής κάθε μελετητή των Διεθνών Σχέσεων, της Γεωπολιτικής και της Τουρκικής Γεωστρατηγικής». (Ιωάννης Θ. Μάζης, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Λίγα λόγια για τον Μάρκο Τρούλη

Είναι Διδάσκων του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, με αντικείμενο τις «Διεθνείς Σχέσεις της Τουρκίας», τη «Θεωρία Διεθνών Σχέσεων και Συστημικής Γεωπολιτικής» και τη «Γεωπολιτική Τουρκίας-Καυκάσου». Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο από το London School of Economics, διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα την Τουρκική Εξωτερική Πολιτική στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία, ενώ έχει διεξάγει και δύο μεταδιδακτορικές έρευνες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με θέμα τις Τουρκοαμερικανικές Σχέσεις. Έχει εργαστεί ως Ερευνητής στο Begin-Sadat Center for Strategic Studies (BESA Center) του ισραηλινού πανεπιστημίου Bar-Ilan, ενώ κατά τα τελευταία έτη είναι μέλος του Εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και

Τουρκίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μελέτες του δημοσιεύονται σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

 Παρουσίαση του βιβλίου του Μάρκου Ι. Τρούλη με τίτλο «Τουρκική στρατηγική στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............