Με απόλυτη πλειοψηφία εγκρίθηκε η μείωση των Δημοτικών Τελών από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Απριλίου 2022

Με απόλυτη πλειοψηφία εγκρίθηκε η μείωση των Δημοτικών Τελών από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου

 Μεν. Μποκέας: «Στα δύσκολα ο Δήμος Μαλεβιζίου στηρίζει τους δημότες του»

«Εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία και από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση μας για τα νέα δημοτικά τέλη. Στα δύσκολα, ο Δήμος Μαλεβιζίου στηρίζει τους δημότες του και ειδικά αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Επιλέγουμε συνειδητά να μην μετακυλήσουμε τα πρόσθετα κόστη στους δημότες μας, αλλά αντίθετα να στηρίξουμε τα λαϊκά νοικοκυριά. 


Έτσι, πετυχαίνουμε μείωση δημοτικών τελών και εφαρμόζουμε για πρώτη φορά στο Μαλεβιζι κοινωνικό τιμολόγιο για πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και ΑμεΑ. Μειώνουμε τα οικιακά τέλη σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Προχωράμε επίσης σε 20% μείωση στα οικιακά τιμολόγια στους οικισμούς του Φόδελε και της Ροδιάς, ως ελάχιστη ανταπόδοση. Σηκώνουν διαχρονικά το βάρος των οχλουσών δραστηριοτήτων. Κραταμε σταθερά τα τέλη για επιχειρήσεις και οικίες σε αστικές και τουριστικές περιοχές. Προχωράμε…όλοι μαζί!» αυτό ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή την ψήφιση της μείωσης των τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο για πρώτη φορά ο Δήμος Μαλεβιζίου αποκτά Κοινωνικό Τιμολόγιο. Σε άτομα με αναπηρίες, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες τα δημοτικά τέλη μειώνονται κατά 50%.

Επίσης μειώνονται τα τέλη για τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές κατά 10% ενώ κατά 20% μειώνονται για τις Κοινότητες Ροδιάς και Φόδελε ως ελάχιστη ανταπόδοση λόγων της περιβαλλοντικής υποβάθμισης από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων των Λινοπεραμάτων και του ΧΥΤΑ των Πέρα Γαλήνων αντίστοιχα.

Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα δημοτικά τέλη παραμένουν σταθερά για τους οικιακούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις στις αστικές και τουριστικές περιοχές.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί υπάρχει η τοποθέτηση του Δημάρχου Μαλεβιζίου στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μείωση των δημοτικών τελών: https://www.youtube.com/watch?v=xiawOaHbcfQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............