«Αντιδράσεις πολιτών για την απομάκρυνση του ΙΕΚ από την περιοχή Κοκκίνη Χάνι στο Ηράκλειο Κρήτης» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Απριλίου 2022

«Αντιδράσεις πολιτών για την απομάκρυνση του ΙΕΚ από την περιοχή Κοκκίνη Χάνι στο Ηράκλειο Κρήτης»

 Το Ι.Ε.Κ. ιδρύθηκε το 2014 και λειτουργεί με τις εξής ειδικότητες: «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)» και «Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής». Λειτουργούν επίσης Τμήματα Μετεκπαίδευσης για ήδη εργαζόμενους στον Τουρισμό ή πρόσκαιρα ανέργους. 


Το Ι.Ε.Κ. στεγαζόταν για χρόνια στο κτήριο «Ήλιος» και η λειτουργία του ήταν υποδειγματική όλο το διάστημα που ήταν σε λειτουργία και το ξενοδοχείο. Επιπρόσθετα, αυτό είχε πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Να σημειώσουμε ότι μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, το κτήριο χαρακτηρίστηκε κίτρινο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι προβλέπονται οι διαδικασίες επισκευής του. Επιθυμία των πολιτών είναι να παραμείνει η Σχολή υπό δημόσιο έλεγχο και να συνεχιστεί η λειτουργία της στην ίδια ακριβώς περιοχή.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να μεριμνήσετε σχετικά, ώστε να γίνουν άμεσα οι επιβαλλόμενες επισκευές στο κτήριο που στεγαζόταν από την ίδρυσή του το Ι.Ε.Κ. και να αποφευχθούν τυχόν οικονομικές ζημίες από την οριστική απομάκρυνση της Σχολής από την περιοχή Κοκκίνη Χάνι του Ηρακλείου;

Οι ερωτώντες Βουλευτές ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Απάντηση στην με Α.Π. 3863/14.03.2022 Ερώτηση.

Σχετικά με την εν θέματι Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων οι κ.κ. Βουλευτές της Κ.Ο. της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας, σας γνωρίζουμε ότι στις 6 Οκτωβρίου 2021 μετέβη κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών στο κτήριο του ΙΕΚ Ηρακλείου στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, προκειμένου να διενεργήσει μετασεισμικό έλεγχο καταλληλότητας του κτηρίου και αφού ελέγχθηκε σε όλους τους χώρους του, χαρακτηρίστηκε μη κατοικήσιμο (κίτρινη σήμανση).

Κατόπιν τούτου το Υπουργείο Τουρισμού προχώρησε αρχικά στη διεξαγωγή των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης και εν συνεχεία στην προσωρινή μετεγκατάσταση του διοικητικού προσωπικού του ΙΕΚ Ηρακλείου στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κρήτης, ενώ τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε αίθουσες του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στην πόλη του Ηρακλείου, προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφαλής και απρόσκοπτη λειτουργία του Εκπαιδευτηρίου.

Παράλληλα έχει προχωρήσει η διαδικασία, μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας, για την εύρεση κατάλληλου κτηρίου για την στέγαση του ΙΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση, βασική μέριμνα του Υπουργείου Τουρισμού είναι η διεξαγωγή των μαθημάτων όλων των εκπαιδευτικών μονάδων υπό συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων στα πάσης φύσεως ζητήματα τα οποία ανακύπτουν.

Ακριβές Αντίγραφο Ανθούλα Τσακύρη Γραφείο Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............