Υλικά
1 κιλό αρνάκι
1 κρεμμύδι
½ σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές λάδι
1 πιπεριά
1 καρότο
2 μέτριες ντομάτες
½ κιλό χυλοπίτες
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Kόβουμε
το κρέας σε κύβους και το σοτάρουμε σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσει
προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκορδάκι,την πιπεριά και το καρότο, όλα
κομμένα σε μικρά κομμάτια. Μετά από 2 λεπτά βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό και
μόλις βράσει αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται.
Αφήνουμε το κρέας να βράσει περίπου για 1 ώρα. Όταν μισοψηθεί, ρίχνουμε
τις ντομάτες τριμμένες και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες
και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 περίπου λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η
κόκκινη σάλτσα, να ψηθούν οι χυλοπίτες και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και πασπαλισμένο με το τριμμένο τυρί.
ΠΗΓΗ: http://www.cretan-nutrition.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου