Στη μνήμη του Γιάννη Τζωρτζάκη αφιέρωθηκε η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Απριλίου 2022

Στη μνήμη του Γιάννη Τζωρτζάκη αφιέρωθηκε η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 10 Απριλίου το αφιέρωμα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.


Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον σύντομο χαιρετισμό του, αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Τζωρτζάκη, του επί σειρά ετών διευθυντή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή:

«Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου από το ξεκίνημα της λειτουργίας του, με την πολύπτυχη δράση του, κατόρθωσε να καταστήσει τον χώρο αυτό Κέντρο Πολιτισμού για τον τόπο μας. Μια ακόμη, ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση, αποτελεί η σημερινή συναυλία.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου αποτελεί μια πραγμάτωση του οράματός μας για τον πολιτισμό. Δημιουργήθηκε το 2016, με στόχο την ανάδειξη της συμφωνικής μουσικής, με συμμετοχές παιδιών και νέων μουσικών, όχι μόνο από την πόλη μας, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. Με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου και ιδιαιτέρως του τότε προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Η., Γιώργου Τσαγκαράκη. Με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή του μεγάρου μουσικής Αθηνών Μίλτο Λογιάδη, με Εξάρχοντα τον καταξιωμένο βιολονίστα Δημήτρη Χανδράκη και με καταξιωμένους διδάσκοντες. Το φιλόμουσο κοινό του τόπου μας, αγκάλιασε με θέρμη αυτή την προσπάθεια, και τούτο αποτελεί δικαίωση και καταξίωση του παιδευτικού και καλλιτεχνικού ρόλου των επικεφαλής, καθώς του μόχθου και του ταλέντου των μουσικών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές της συναυλίας, την οποία αφιερώνουμε στην μνήμη του Γιάννη Τζωρτζάκη, του Αρχιμουσικού, Διευθυντή,

και δασκάλου της Δημοτικής Φιλαρμονικής, που έφυγε προσφάτως για το “μεγάλο ταξίδι”» τόνισε ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων.

Η συναυλία περιελάμβανε τα μνημειώδη θρησκευτικά έργα του Μπαχ, «Κατά Ματθαίον» και «Κατά Ιωάννην Πάθη». Με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου συνέπραξαν επί σκηνής η χορωδία «Φωνωδία» υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως και η χορωδία του Παγκρήτιου Ωδείου υπό τη διεύθυνση της Θάνιας Κυριακίδου.

Σολίστ η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και η μεσόφωνος Δώρα Μπάκα.

Τη συναυλία διηύθυνε ο Μίλτος Λογιάδης.

Παρευρέθησαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Ρένα Παπαδάκη η οποία επίσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη, ο Αντιδήμαρχος ΚΕΠ, ΚΕΣΑΝ, Φύλαξης & Καθαριότητας Σχολικών Μονάδων Αντώνης Περισυνάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............