Επίσημη παρουσίαση του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ρομποτικής στο Δήμο Χερσονήσου σήμερα Κυριακή 10 Απριλίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Απριλίου 2022

Επίσημη παρουσίαση του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ρομποτικής στο Δήμο Χερσονήσου σήμερα Κυριακή 10 Απριλίου

Τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION για μαθητές Δημοτικού - Γυμνάσιου - Λυκείου, προκηρύσσουν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Η.E.R.O. σήμερα Κυριακή 10 Απριλίου και ώρα 11.00 π.μ. στο Φιλωνίδειο Κλειστό Γυμναστήριο Λιμ. Χερσονήσου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης. 


Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ρομποτικής, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει προγραμματιστεί από 10 έως και 12 Ιουνίου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Αθλητισμού, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης (ΠΔΕ Κρήτης) και του Δήμου Χερσονήσου.

Στην επίσημη παρουσίαση του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION την Κυριακή 10 Απριλίου, θα γίνει σύντομη δια ζώσης επίδειξη των αθλημάτων στις πίστες και θα ανακοινωθεί πλάνο εκπαίδευσης των ενδιαφερόμενων προπονητών – εκπαιδευτικών, οι οποίοι επιθυμούν να εκπαιδευτούν και με τη σειρά τους να εκπαιδεύσουν ομάδα/ομάδες παιδιών για να συμμετέχουν στο διαγωνισμό του Ιουνίου. Για την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας είναι απαραίτητη η επιβεβαίωση συμμετοχής στο τηλ: 6980500791 ή στο e-mail: info@he-ro.gr Επίσης, στις 10 Απριλίου θα παρέχεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη ζωντανή διαδικτυακή αναμετάδοση της εκδήλωσης, μετά από αίτημα σχετικού ενδιαφέροντος στο e-mail: info@he-ro.gr

· ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 1Ο ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

10-12 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο πρωτοποριακός διεθνής μαθητικός διαγωνισμός του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και εστιάζει στην Αθλητική Ρομποτική. Προπονητές - Μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν Αθλητές - Ρομπότ και να συναγωνιστούν στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας. Ο διαγωνισμός φιλοδοξεί να καλλιεργήσει στους μαθητές τη δημιουργικότητα, την ομαδικότητα, τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων, την εφευρετικότητα, τον υγιή συναγωνισμό και, παράλληλα, μέσα από την αθλητική ρομποτική να διδάξει στα παιδιά μηχανική, προγραμματισμό, μαθηματικά και φυσική. Κάθε ομάδα μπορεί να πάρει μέρος σε όσα αθλήματα επιθυμεί, τηρώντας πάντα τους κανόνες κάθε αθλήματος.

Οι κατηγορίες των αθλημάτων είναι: τοξοβολία, σφαιροβολία, ποδηλασία, πάλη, drones, ράλλυ, δρόμος μετ΄ εμποδίων, μαραθώνιος, ποδόσφαιρο και απαιτούν εξαιρετική εφευρετικότητα, μηχανική, κωδικοποίηση, στρατηγική και ομαδική εργασία. Για κάθε άθλημα, δεν υπάρχει μια ενιαία σωστή ή τέλεια λύση, αλλά ακαθόριστοι τρόποι προσέγγισης της δεδομένης εργασίας, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι προκλήσεις είναι σύντομες αλλά πολυδιάστατες, σχεδιασμένες να δίνουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, όχι μόνο κατά τη διαδικασία προετοιμασίας, αλλά και κατά τη διάρκεια των πραγματικών αγώνων. Οι ομάδες αφορούν μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου, θα αποτελούνται από 2 έως 4 άτομα έκαστη και διαχωρίζονται ηλικιακά.

Παράλληλα με το διαγωνιστικό μέρος θα υπάρχει έκθεση ρομποτικών εφαρμογών και νέων τεχνολογιών που αφορούν σε τρεις άξονες: εκπαίδευση – βιομηχανία – καθημερινότητα.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό, η επίσκεψη στην έκθεση και η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών – προπονητών των παιδιών είναι απολύτως δωρεάν.

Οι εγγραφές των ομάδων στο διαγωνισμό γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 2 Ιουνίου 2022. Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις συμμετοχής: https://www.he-ro.gr/minoan-robotsports-competition Για απορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε στο e-mail: info@he-ro.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945071934 και 6980500791 Περισσότερες πληροφορίες : https://www.he-ro.gr/minoan-robotsports-competition

 Επίσημη παρουσίαση του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ρομποτικής στο Δήμο Χερσονήσου την Κυριακή 10 Απριλίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............