Διεθνές φεστιβάλ αφήγησης ιστοριών: 13 – 15/4 στο Κ.Α.Μ. και στο Χαμάμ της οδού Κατρέ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Απριλίου 2022

Διεθνές φεστιβάλ αφήγησης ιστοριών: 13 – 15/4 στο Κ.Α.Μ. και στο Χαμάμ της οδού Κατρέ

Μετά την τροφή,  τη στέγη και τη συντροφικότητα, οι ιστορίες είναι  αυτό  που χρειαζόμαστε περισσότερο στον κόσμο"- Philip Pullman.



Είναι ένα διεθνές φεστιβάλ αφήγησης ιστοριών. Μέσα από το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική, την εικονογράφηση, την τέχνη του ήχου, το κουκλοθέατρο και την ποίηση θα μοιραστούμε ιστορίες από διαφορετικά μέρη του κόσμου με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία και Ισλανδία και την προβολή ταινιών από Βρετανούς, Γάλλους και Αμερικάνους νέους κινηματογραφιστές.

 
Διοργανώνεται από το STORY FOR FOOD (SFF), μια διεθνή πλατφόρμα συλλογής και αρχειοθέτησης της προφορικής αφήγησης με έδρα το Βερολίνο, το οποίο συλλέγει ηχητικά και αρχειοθετεί μη καταγεγραμμένες ιστορίες, ανώνυμες ιστορίες, που διαφορετικά θα χαθούν.


Επιθυμεί να ταξιδέψει τους επισκέπτες του φεστιβάλ σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, μέσα από προσωπικές ιστορίες και λαϊκά παραμύθια, και παράλληλα να τους δώσει την ευκαιρία να καταγράψουν τις δικές τους ιστορίες στο SFF Story Audio Archive.

Η κάθε ηχογράφηση ιστορίας θα ανταλλάσσεται με έναν καφέ σε διαφορετικά σημεία της πόλης (Το Αυγό Του Κόκορα, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος, Οδός Ονείρων, Πολύ Τεχνείο). Παράλληλα θα καταγράφουν ιστορίες από τις κοινότητες των Ρομά στα Χανιά, που θα προβληθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Είναι μια συνδιοργάνωση των STORY FOR FOOD (https://www.storyforfood.com), της Περιφέρειας Κρήτης,  του Δήμου  Χανίων, της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και του ΜΚΟ Ι.Δ.Ε.Α. (https://www.idea.org.gr).

Θα λάβει χώρα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) και στο Χαμάμ της οδού Κατρέ  στις 13-17 Απριλίου 2022,  με ελεύθερη είσοδο.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Πρόγραμμα

Αφίσα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............