Πραγματοποιήθηκε στο πολύκεντρο Σητείας εκδήλωση για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του βιβλίου. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Απριλίου 2022

Πραγματοποιήθηκε στο πολύκεντρο Σητείας εκδήλωση για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του βιβλίου.

Το Σάββατο 2  Απριλίου παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, ο Δ.Ο.Κ.Α.Σ. η βιβλιοθήκη  Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος» και το Παγκόσμιο Γεωπάρκο της Σητείας πραγματοποίησαν εκδήλωση στο Πολύκεντρο για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του βιβλίου.


Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης η βιβλιοθήκη παρέμεινε ανοιχτή και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον πλούτο που διαθέτει η δημοτική βιβλιοθήκη και να γίνουν εγγραφές νέων μελών.

Η εκδήλωση περιλάμβανε οπτικοακουστική αφήγηση του παραμυθιού « Γκιουζέλ Ντουνιά » από το βιβλίο του Αριστοφάνη Χουρδάκη «Τα παραμύθια της Σητείας».

Μετά την αφήγηση πραγματοποιήθηκε ηχητικό διαδραστικό workshop με τους ήχους και τα ηχοτοπία της αφήγησης και workshop χειροποίητου εξατομικευμένου βιβλίου με εικόνες και ήχους της αφήγησης. Δημιουργοί και υπεύθυνες της δράσης ήταν η  Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου στο πρόγραμμα  “Μουσική Παιδαγωγική στο Σχολείο και την Κοινότητα” και η εικαστικός Μαρία Χατζημηνά, με τη βοήθεια του Στέλιου Παπαρδέλη.

Οι οπτικοακουστικές διαδραστικές αφηγήσεις ήταν βασισμένες στις εικόνες και τους ήχους από τους Γεώτοπους του Γεωπάρκου της  Σητείας.  Παράλληλα έγιναν workshop με κατασκευές και εκπαιδευτικές δράσεις του Γεωπάρκου.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, τη Μαρία Χατζημηνά και το Στέλιο Παπαρδέλη για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας και φυσικά τους συνοδούς βουνού, Μαρίνα Αγγελιδάκη, Ρίτσα Καναβάκη, Σταυρούλα Καζαναράκη, Χριστίνα Χρυσούλα, το Νίκο Αγγελάκη και τη φίλη Στέλλα Βανταράκη.

Επίσης ευχαριστούμε τα βιβλιοπωλεία «ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ» και «ΤΟ ΘΡΑΝΙΟ» για τη συμμετοχή τους και την οργάνωση της έκθεσης παιδικού βιβλίου και το ξενοδοχείο ΙΤΑΝΟΣ για τη φιλοξενία των εισηγητών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............