Η σύγχρονη Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων συναντά τον αρχαίο της πολιτισμό - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

07 Απριλίου 2022

Η σύγχρονη Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων συναντά τον αρχαίο της πολιτισμό

 Tο 2o ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας θα πάρει εκκίνηση από Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ), και πιο συγκεκριμένα από το σημείο όπου βρίσκεται ο Τοίχος των Εθνών.


Πρόκειται για εντυπωσιακό ετάπ το οποίο συνδυάζει τη σύγχρονη Ελλάδα, με τον αρχαίο της πολιτισμό και τους ορεινούς όγκους της Στερεάς, που οδηγούν τους ποδηλάτες να τερματίσουν στην αγκαλιά του Κορινθιακού κόλπου.

Χώρος συνάντησης, περιπάτου, και πανηγυρισμών πριν και μετά από κάθε αγώνα. Επίσης χώρος των εθελοντών του ΑΘΗΝΑ 2004, που την ημέρα εκείνη θα φορέσει, την “γιορτινή του εμφάνιση” προκειμένου να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους για το ΔΕΗ Bike Festival @ΟΑΚΑ.

Οδική ασφάλεια «Δήμητρα Ιορδανίδου»

Πρόκειται για τη ναυαρχίδα των παράλληλων εκδηλώσεων του Γύρου, που μέρος τους που αφορά στην οδική ασφάλεια και αφιερώνονται στην μνήμη της αδικοχαμένης Μαραθωνοδρόμου “Δήμητρας Ιορδανίδου”, με πλήθος δραστηριοτήτων που στόχο έχουν να βελτιώσουν την οδηγική συμπεριφορά μας και να συμβάλλουν στις ασφαλείς μετακινήσεις μας.

Είναι και αυτό ένα σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων της Cycling Greece, της οργανωτικής Επιτροπής του Γύρου, που επιδιώκει παράλληλα με το υψηλού επιπέδου αγωνιστικό προϊόν να αναπτύξει ένα εκπαιδευτικό δρώμενο σε κάθε πόλη που διέρχεται το πελοτόν.

Οι ποδηλάτες ξεκινούν λοιπόν με προ εκκίνηση από το ΟΑΚΑ, με θέμα το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, όπου εκείνη την ημέρα μέσα θα σφύζει από νιάτα και ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις.

Το γκρουπ των αθλητών θα κατευθυνθεί με τη συνοδεία της Τροχαίας, στην Αττική Οδό και με προσανατολισμό βορειοδυτικά της Αθήνας, προς τη Φυλή, που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Μέσω του χωριού Πύλη θα αποχαιρετήσει το Λεκανοπέδιο της Αττικής και θα κατευθυνθεί προς τα χωριά Δάφνη και Ερυθρές, σκαρφαλώνοντας πλέον στις ανατολικές πλαγιές του Κιθαιρώνα, σε υψόμετρο 390m.

Από την πόλη της Θήβας και με κατεύθυνση νότια το πελοτον διέρχεται από την Κωμόπολη της Αλίατρου, όπου θα λάβει χώρα το 1ο σπριντ ευθείας του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, στο σημείο που το 395π.χ. πραγματοποιήθηκε η Μάχη της Αλιάτρου στα πλαίσια του Κορινθιακού Πολέμου.

Εν συνεχεία οι ποδηλάτες κινούνται προς την πρωτεύουσα του Νομού Βοιωτίας την πόλη της Λιβαδειάς, και με κατεύθυνση βορειοδυτική φτάνουν στο Δίστομο ποδηλατώντας ανάμεσα στα όρη Κίρφη, Παρνασός, και Ελικώνας όπου μετά από μια διαδρομή 15 χιλιομέτρων και με φόντο τον Κορινθιακό Κόλπο φτάνουν στην ορεινή παραδοσιακή κωμόπολη της Δεσφίνας που βρίσκεται 680m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι κατηφόρες της Δεσφίνας είναι εντυπωσιακές και γρήγορες. Έτσι το γκρουπ σε μικρό χρονικό διάστημα θα βρεθεί, στο ύψος της θάλασσας περνώντας από την Ιαματική πηγή της Κίρρας, όπου θα στρίψει δεξιά μπαίνοντας στην τελική ευθεία, περνώντας μέσα από τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κίρρας, και από εκεί στο λιμάνι της Ιτέας που είναι και το σημείο τερματισμού του 2ου ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Πέμπτη 28 Απριλίου / 2ο ΕΤΑΠ: OAKA (Μαρούσι) – Ιτέα = 165,0 χλμ

Διαδρομή: ΟΑΚΑ (Παράλληλη διεξαγωγή ΔΕΗ Bike Festival), Αττική Οδός, Φυλή (σπριντ ανάβασης), Πύλη (σπριντ ευθείας), Δάφνη, Ερυθρές, Θήβα, Αλίαρτος (σπριντ ευθείας), Λιβαδειά, Δίστομο, Δεσφίνα (σπριντ ανάβασης), Ιτέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............