Αναβαθμίζεται το Παγκρήτιο Στάδιο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

07 Απριλίου 2022

Αναβαθμίζεται το Παγκρήτιο Στάδιο

Δύο πολύ σημαντικές προγραμματικές συμβάσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση του Παγκρητίου Σταδίου υπέγραψαν το πρωί του Σαββάτου 2 Απριλίου 2022, στην αίθουσα τύπου του Σταδίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσία του αντιδημάρχου Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά, του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2023 Νίκου Ταμπακάκη.


Οι συμβάσεις αφορούν  στην χρηματοδότηση των μελετών για την ανέγερση νέου τετραώροφου κτιρίου στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου καθώς και στον σχεδιασμό νέων θέσεων ΑμεΑ στο Στάδιο.

Η Πολιτεία αναλαμβάνει δηλαδή τη χρηματοδότηση των μελετών για τα δυο αυτά έργα και ο Δήμος Ηρακλείου αναλαμβάνει να τρέξει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ανάθεσή τους.

Συγκεκριμένα, η πρώτη προγραμματική σύμβαση αφορά στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για την εκπόνηση των μελετών, των τευχών δημοπράτησης και των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων για την ανέγερση νέου τετραώροφου κτιρίου, το οποίο θα αποτελεί επέκταση της αθλητικής εγκατάστασης του Παγκρητίου. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης είναι 1.002.107,13 ευρώ.

Το κτίριο προορίζεται για να στεγάσει γραφεία, διοικητικούς και συνεδριακούς χώρους, αίθουσες τύπου,  VIP και VVIP, σουίτες κ.ά.  Από τη στιγμή που θα ανατεθεί η μελέτη το χρονοδιάγραμμα για να υλοποιηθεί είναι 18 μήνες.

Η δεύτερη προγραμματική σύμβαση αφορά στην χρηματοδότηση μέσω του ΠΔΕ του συνόλου των μελετών, των τευχών δημοπράτησης και των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων για τον σχεδιασμό νέων θέσεων ΑμεΑ στο Παγκρήτιο. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης είναι 88.736 ευρώ.
 
Πρόκειται για παρεμβάσεις που εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια της Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Πολιτεία και την Περιφέρεια Κρήτης, να καταστήσουν το Παγκρήτιο Στάδιο υπερσύγχρονο και λειτουργικό, ώστε εκτός των άλλων να μπορέσει να διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη εκτελείται το έργο αντικατάστασης του Δυτικού Στεγάστρου ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται να βγει στον αέρα και ο διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση του Παγκρητίου.
Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε σχετικά: «Είναι μια σπουδαία ημέρα, καθώς δρομολογείται η περαιτέρω αναβάθμιση του Παγκρητίου Σταδίου. Ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός του έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια και η μετατροπή του σε υπερσύγχρονο και λειτουργικό Στάδιο, θα του δώσει τη δυνατότητα να μπορεί να φιλοξενήσει ξανά σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, ποικίλλων αθλημάτων.
Συνεργαζόμαστε άριστα γι' αυτό με τον Δήμο Ηρακλείου, όπως συνεργαζόμαστε αγαστά με την Περιφέρεια Κρήτης και τους άλλους Δήμους του νομού μας, αλλά και όλης της Κρήτης, υλοποιώντας το όραμά μας για αθλητική ανάπτυξη και συνδυασμό της με τον Αθλητικό Τουρισμό.
Η αναβάθμιση και η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, η διεξαγωγή διεθνών διοργανώσεων σε όλα τα αθλήματα, ανεξαρτήτως δημοφιλίας και η συστηματική σύνδεση του Αθλητισμού με τον Τουρισμό μπορεί να τονώσει ακόμα περισσότερο τις τοπικές κοινωνίες και να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την εθνική οικονομία, αναβαθμίζοντας παράλληλα την αξία του τουριστικού μας προϊόντος
Η Κρήτη μας διαθέτει όλα τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις για να πετύχει. Από τις ομορφιές του τόπου, το κλίμα, την ιστορία, την παράδοση, μέχρι την ξακουστή Κρητική διατροφή και την ευζωία που προσφέρει σ' όσους την ακολουθούν».
Ο δήμαρχος τόνισε από την πλευρά του: «Προχωράμε με τα έργα που ήδη εκτελούνται καθώς και με αυτά που προγραμματίζουμε, στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας για την αναβάθμιση του Παγκρητίου Σταδίου. Όπως έχουμε πει πολλές φορές, επιδιώκουμε να κάνουμε το Ηράκλειο σημαντικό αθλητικό κέντρο της Μεσογείου και το Παγκρήτιο ένα από τα καλύτερα στάδια της χώρας. Οι δυο συμβάσεις που υπογράψαμε θα συνεισφέρουν ουσιαστικά προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Υφυπουργό, ο οποίος βρίσκεται εμπράκτως δίπλα μας σε αυτήν την προσπάθεια».

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............