Πραγματοποιηθηκε ο Αγιασμός στην τράπεζα τροφίμων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

29 Απριλίου 2022

Πραγματοποιηθηκε ο Αγιασμός στην τράπεζα τροφίμων

 Αγιασμός λίγο πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Τροφίμων Κρήτης-«Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης» του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον χώρο της αποθήκης όπου θα γίνεται η συγκέντρωση των προϊόντων από τις συνεργαζόμενες εταιρείες και επιχειρήσεις και η διανομή τους στις Δομές και Φορείς που σιτίζουν συμπολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.


Ήδη οι πρώτες ποσότητες αγαθών έχουν παραληφθεί και έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατανομής τους στους δικαιούχους.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συνδέσμου κα Μαίρη Παχιαδάκη επισήμανε τη σημασία του νέου εγχειρήματος και για την Κρήτη, «για την αντιμετώπιση της πείνας και της σπατάλης φαγητού καθώς στη χώρα μας το 1/3 των παραγόμενων τροφίμων πετιέται ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνει ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια», όπως τόνισε. Παράλληλα ευχαρίστησε θερμά τη Διευθύνουσα Σύμβουλο των SM «Χαλκιαδάκης» κα Χριστίνα Χαλκιαδάκη που ευγενώς παραχώρησε τον χώρο για τη λειτουργία της Τράπεζας (Λ. Ανδρέα Παπανδρέου και Κάσου γωνία).

Από την πλευρά της η κα. Χαλκιαδάκη ευχήθηκε καλή επιτυχία ώστε ο νέος φορέας να συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων από όλους μας, επισημαίνοντας ότι «στόχος είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, λιανεμπόριο, προμηθευτές και τοπική κοινωνία, ώστε οι δράσεις αλληλεγγύης να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα φέρνοντας ξανά το χαμόγελο σε όσους το έχασαν προσωρινά, με σεβασμό στο περιβάλλον και κοινωνική υπευθυνότητα».

Υπενθυμίζεται ότι στην επίσημη έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Τροφίμων Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 στις 13.00 θα παραστούν η Διοίκηση της Τράπεζας Τροφίμων Αθήνας, Τοπικές Αρχές και εκπρόσωποι προμηθευτών και ωφελούμενων Δομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............