Ενημέρωση των επαγγελματιών οδηγών στο Ρέθυμνο για τους κανόνες του ΚΟΚ για το ποδήλατο, στο πλαίσιο των δράσεων «BIKE Friendly Days” - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

29 Απριλίου 2022

Ενημέρωση των επαγγελματιών οδηγών στο Ρέθυμνο για τους κανόνες του ΚΟΚ για το ποδήλατο, στο πλαίσιο των δράσεων «BIKE Friendly Days”

 Ενημέρωση των επαγγελματιών οδηγών για τους κανόνες του ΚΟΚ για το ποδήλατο πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο των δράσεων «BIKE Friendly Days". 


Η ενημέρωση οργανώθηκε από το τμήμα Τουρισμού, το τμήμα Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Ρεθύμνης και το τμήμα της Τροχαίας Ρεθύμνης και είχε θέμα «Το ποδήλατο στο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας - Οδική Ασφάλεια» όπου οι επαγγελματίες οδηγοί και οι σχολές οδηγών ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις των πολιτών όταν μετακινούνται με ποδήλατο. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από τις σχολές οδηγών, των τουριστικών λεωφορείων, των οδηγών ΤΑΧΙ, και ενοικιαζομένων αυτοκινήτων.

 

Στη συνάντηση αρχικά αναλύθηκαν τα θέματα που αφορούν κάθε επαγγελματική ομάδα σε σχέση με το ποδήλατο και η Τροχαία ενημέρωσε για τη σωστή κίνηση των πολιτών με ποδήλατο.

 

Μεγάλη θετική εντύπωση έκανε η αφίσα που έχει κυκλοφορήσει το υπουργείο Μεταφορών που παρουσιάζει πολύ συνοπτικά τις διατάξεις του ΚΟΚ και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της τροχαίας θα διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία.

 

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέπη Μπιρλιράκη δήλωσε: «Το αποτέλεσμα της συνάντησης μας είναι καθαρό, ο Δήμος προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να είναι με τις υποδομές του αρωγός δίπλα στους ποδηλάτες και φυσικά παράλληλα επενδύει στον ποδηλατικό τουρισμό που αφορά την τουριστική ανάπτυξη και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, άρα αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συνεχίσουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση και να ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις εξελίξεις στον παγκόσμιο χάρτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............