Οι Δελφοί το μαγευτικό σκηνικό της εκκίνησης του 3ου ετάπ στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

29 Απριλίου 2022

Οι Δελφοί το μαγευτικό σκηνικό της εκκίνησης του 3ου ετάπ στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

 Η θρυλική Πυθία, των χρησμών της αρχαίας Ελλάδας, περιμένει τους ποδηλάτες για να εκκινήσουν σήμερα το 3ο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Οι Δελφοί, ο κατά την αρχαιότητα “ομφαλός της γης”, πνευματικό κέντρο και σύμβολο ενότητας του Αρχαίου Πολιτισμού της Ελλάδας, κλέβουν την παράσταση και φιλοδοξούν να δώσουν δίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο συμβολικό μήνυμα ειρήνης κι αλληλεγγύης.

Από το Μουσείο των Δελφών, το πελοτόν θα ποδηλατήσει με κατεύθυνση δυτική, μέχρι και το χωριό Χρισσό, που βρίσκεται σε υψόμετρο 200m, πάνω από τον Ελαιώνα της Άμφισσας για να κατευθυνθούν προς τον τερματισμό της Καρδίτσας.



Δελφοί - Καρδίτσα

ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Δελφοί
ΠΟΛΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Καρδίτσα
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 171,6χλμ
ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ: 2232μ.

31.0χλμ.: ΚοΜ 1 - Κατ. 2 / Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας
88.4χλμ.: 1ο ενδιάμεσο σπριντ / Λιανοκλάδι
110.5χλμ.: ΚοΜ 2 - Κατ. 2 / Τρίλοφο
155.9χλμ.: 1ο ενδιάμεσο σπριντ / Καλλιφώνι

Τηλεοπτική κάλυψη 14:00 (est) - ERTFlix

Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες διαδρομές στον κόσμο, που ονειρεύονται να τρέξουν πολλοί επαγγελματίες ποδηλάτες, καθώς εμπεριέχει, άπλετη δράση και διεξάγεται σε ένα «τερέν» παγκόσμιας φήμης και ενδιαφέροντος.

Στον χώρο αυτό που εκπροσωπεί το πνεύμα της Αρχαίας Ελλάδας δεν θα μπορούσε παρά όλοι όσοι βρέθηκαν στους Δελφούς να «μεταφερθούν» για λίγο εκεί. Η ομάδα τέχνης & χορού ΑΤΡΑΠΟΣ ετοίμασε ένα αντιπροσωπευτικό τελετουργικό με Δελφικούς Ύμνους,  αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα από τα ελάχιστα δείγματα αρχαίας Ελληνικής μουσικής.

7 ιέρειες και 5 μουσικοί μπροστά από το άγαλμα του Προμηθέως, σε ένα μοναδικό δρώμενο, που αναδεικνύει τις ρίζες και τον τόπο και ζωντανεύει το χθες στους συμμετέχοντες αλλά και στους παριστάμενους.

Ο παιάνας προς τιμήν του Απόλλωνος του Λιμένιου του Θοίνου, Αθηναίου, βρέθηκε σμιλεμένος σε έναν εξωτερικό τοίχο του θησαυρού των Αθηναίων στους Δελφούς, το 1893.

Καρδίτσα και Λάρισα πόλεις ποδηλάτου!

Με τη Θεσσαλία πρωτοπόρο και πρωταγωνίστρια σε παράλληλες δράσεις ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας στοχεύει στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή πολιτών με το ποδήλατο ως μέσο Αθλησης, Ψυχαγωγίας και Μετακίνησης.

Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνονται στις δύο πόλεις με τον Δήμο Λαρισαίων να απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στο μεγάλο αθλητικό γεγονός, παίρνοντας μέρος σε μια μεγάλη γιορτή η οποία θα αγκαλιάσει όλη την πόλη. Ο Δήμος Λαρισαίων σε στενή συνεργασία με την Cycling Greece δηλώνει πανέτοιμς να φιλοξενήσει τους αναβάτες της παγκόσμιας ποδηλασίας, και να βγάλει τον κόσμο έξω να συμμετάσχει στις δράσεις και να χειροκροτήσει τους αθλητές.

Ολες οι πληροφορίες αναλυτικά για κάθε παράλληλη εκδήλωση σε κάθε πόλη του ΔΕΗ Ποδηλατικου γύρου ελλάδας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............