Τα Χανιά είναι η «Smart City of the Year 2022» - Κορυφαία πανελλαδική διάκριση για τον Δήμο Χανίων, με 4 “χρυσά” στα Best City Awards 2022 - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Μαρτίου 2022

Τα Χανιά είναι η «Smart City of the Year 2022» - Κορυφαία πανελλαδική διάκριση για τον Δήμο Χανίων, με 4 “χρυσά” στα Best City Awards 2022

 Με την κορυφαία διάκριση στη χώρα, αυτή της «Smart City of the Year 2022», αναδείχθηκε ο Δήμος Χανίων, κατά την απονομή των «Best City Awards 2022», συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε υποψηφιότητες από όλη την Ελλάδα.

Κατά την τελετή απονομής των βραβείων, το βράδυ της Πέμπτης, 10/03/2022, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» στην Αθήνα, τα Χανιά αναδείχθηκαν ως η «έξυπνη πόλης της χρονιάς», με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη να παραλαμβάνει το βραβείο.

Στην ομιλία του ο κ. Σημανδηράκης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, ανέφερε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας. Όταν πριν δύο χρόνια, μια ομάδα ανθρώπων, που σχεδόν όλη, δεν είχε πρότερη εμπειρία με την αυτοδιοίκηση, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια, ώστε να αποδείξουμε ότι υπάρχει μία άλλη προσέγγιση, φτάνουμε στο σήμερα. Όλοι μαζί, υπηρεσιακοί και αυτοδιοικητικοί, καταφέραμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα για το οποίο και διακρινόμαστε. Σε εσάς, σε όλη τη μεγάλη ομάδα του Δήμου Χανίων είναι αφιερωμένο το σημερινό βραβείο».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε θερμά τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου για τη σκληρή δουλειά, τονίζοντας πως «η επένδυση που κάνουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, που εργάζεται σκληρά στις υπηρεσίες μας, αντικατοπτρίζει τη σχέση και την ποιότητα εξυπηρέτησης που θέλουμε να έχει ο πολίτης, στην καθημερινή εμπειρία του με τον Δήμο μας», υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Χανίων διακρίθηκε συνολικά για τις καινοτόμες πολιτικές που εφαρμόζει, συγκεντρώνοντας επιπλέον gold βραβεία στις εξής κατηγορίες:  • Έργα Ποδηλατοδρόμων: Νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στο κέντρο των Χανίων
  • Δημόσια & Δημοτικά Κτήρια: Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων Δήμου Χανίων, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ
  • Βιώσιμος Δημόσιος Τομέας/Sustainable Public Sector: Εξ΄ ολοκλήρου Ψηφιακή Εξυπηρέτηση στις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων
  • Κοινωνική Ευθύνη/Social Responsibility: Κοινωνικό Πλυντήριο Δήμου Χανίων

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων, τα βραβεία παρέλαβαν: ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, οι Αντιδήμαρχοι, Τάσος Αλόγλου, Μιχάλης Καλογριδάκης και Αντώνης Ι. Βαρδάκης, ενώ στην αποστολή συμμετείχαν συνεργάτες του Δημάρχου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τα ετήσια βραβεία «Best City Awards», απονέμονται από την εταιρία Boussias Communications, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής και επιβραβεύουν την Καινοτομία & την Ποιότητα Ζωής στις Ελληνικές Πόλεις. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων σε κάθε κατηγορία, πραγματοποιήθηκε μέσω του on-line συστήματος αξιολόγησης, από τα 28 μέλη της Κριτικής Επιτροπής και τα βραβεία προέκυψαν από τον μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσε η κάθε υποψηφιότητα.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Δήμαρχος Χανίων συμμετείχε ως βασικός ομιλητής και στο 10th Smart Cities Conference, όπου στο πάνελ με τίτλο: «Hellenic Smart Cities of the Year 2022», παρουσίασε το παράδειγμα του Δήμου Χανίων στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης και του εκσυγχρονισμού, με καινοτόμες, απομακρυσμένες, ηλεκτρονικές και ασφαλείς εξ’ αποστάσεως υπηρεσίες για τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............