Καλλιτεχνικά έργα, γεμάτα με παιδικά όνειρα για το 2022, κοσμούν το Δημαρχείο Χανίων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Μαρτίου 2022

Καλλιτεχνικά έργα, γεμάτα με παιδικά όνειρα για το 2022, κοσμούν το Δημαρχείο Χανίων

 Εξακόσια πενήντα επτά καλλιτεχνικά έργα παιδιών, γεμάτα με τα όνειρά τους, κοσμούν το ισόγειο και τον υπαίθριο χώρο του Δημαρχείου Χανίων, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής – εμψυχωτικής δράσης για παιδιά, με τίτλο «Ποιο είναι το δικό σου όνειρο για το 2022;». Τη δράση διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.


Ζωγραφιές με παιδικά όνειρα, που σχηματίζουν ένα τεράστιο ουράνιο τόξο, όπως αυτό, που βγαίνει μετά από κάθε καταιγίδα. Σε μια εποχή, που πολλά γύρω μας μοιάζουν γκρίζα, μπορούμε να κάνουμε ασπίδα τα όνειρά μας. Χρωματιστά όνειρα, μεγάλα όνειρα, φανταστικά όνειρα!


Τα παιδιά μας είναι σημαντικό να μάθουν να κάνουν όνειρα και να τα κυνηγούν. Μέσα στις αντιξοότητες της καθημερινής ζωής η ύπαρξη και μόνο μίας θετικής προοπτικής για κάτι καλύτερο, κάτι μεγαλύτερο, μας γεμίζει με δύναμη και ανθεκτικότητα.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη μεγάλη συμμετοχή των μικρών συνδημοτών μας, τα έργα των οποίων πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Δημαρχείου. Τα μηνύματα, που μας έστειλαν τα παιδιά, ζωγραφίζοντας ή περιγράφοντάς μας τα όνειρά τους για το 2022, αποτελούν μια ξεχωριστή νότα αισιοδοξίας, ενώ είναι εντυπωσιακό το πόσο δυνατά μηνύματα περνάνε!», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Βαρδάκης.



‘’Όνειρο μου γι’ αυτή τη χρονιά είναι να μην κάνουμε απλά όνειρα αλλά να τα ζούμε. Να ζήσουμε επιτέλους, όπως μας αξίζει. Μια πραγματική ελευθερία άνευ όρων με δικαιώματα σε στέγαση, υγεία, παιδεία και μια κοινωνία πιο ειλικρινή, με αγάπη κι όχι βιαστές, με χαμόγελα αντί θανάτων, γεμάτη με αγκαλιές σφιχτές κι όχι σφιχτοδεμένους ανθρώπους στα ψυχιατρεία. Εύχομαι το 2022 να είναι το άνθος της ανθρωπιάς μας, η αφορμή να την ξανακερδίσουμε!’’, Μαρία Χ.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση:

1ο Δημοτικό Μουριών, 1ο Δημοτικό Χανίων, 1ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών, 1ο Νηπιαγωγείο Μουριών, 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Κυδωνίας, 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Κυδωνίας, 5ο Νηπιαγωγείο Χανίων, 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, 2ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών, 2ο Δημοτικό Κουνουπιδιανών, 2ο Νηπιαγωγείο Χρυσοπηγής, 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Κυδωνίας, 4ο Νηπιαγωγείο Μουρνιών, 6ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, 11ο Δημοτικό Σχολείο, 12ο Νηπιαγωγείο Χανίων, 15ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, 18ο Νηπιαγωγείο Χανίων, 26ο Νηπιαγωγείο Χανίων, Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας, Δημοτικό Σχολείο Νεροκούρου, Δημοτικό Σχολείο Παζινού, Δημοτικό Σχολείο Στερνών, Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών, Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής, Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλος, Η φωλιά του παιδιού Νηπιαγωγείο, Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Ναυστάθμου, Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Μαυροματάκη, Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα, Νηπιαγωγείο Νεροκούρου, Νηπιαγωγείο Πλάτανου Κισσάμου.


Ξεχωριστές ευχαριστίες απευθύνονται σε όλα τα παιδιά, που έστειλαν ατομικά τις συμμετοχές τους.

Στα σχολεία, που συμμετείχαν, θα αποσταλεί ένα ημερολόγιο για το 2022 από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού - Τοπικό Τμήμα Χανίων. Όσα παιδιά έστειλαν ατομική συμμετοχή μπορούν να προσέλθουν στο Δημαρχείο Χανίων για να παραλάβουν το ημερολόγιό τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............