Ξενάγηση στο εργαστήριο παλαιτύπων της Βικελαίας στο Heraklion Arts and Culture - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Μαρτίου 2022

Ξενάγηση στο εργαστήριο παλαιτύπων της Βικελαίας στο Heraklion Arts and Culture

 Μια ξεχωριστή ξενάγηση στο εργαστήριο συντήρησης παλαιτύπων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης έρχεται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture! Η on line πρεμιέρα της ξενάγησης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 στις 21:15 στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/F1fEh4S73_k ενώ αμέσως μετά την πρώτη προβολή του θα παραμείνει διαθέσιμο, on demand, στη ζώνη θέασης «Οι Θησαυροί της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης».


Οι θεατές θα παρακολουθήσουν βήμα - βήμα την εξέλιξη μιας εργασίας, που απαιτεί ειδικές γνώσεις, κόπο υπομονή και επιμονή. Ο συντηρητής Βασίλης Παναγάκης μιλά τα μυστικά μιας τέχνης, που όσο περνάνε τα χρόνια, γίνεται ολοένα και περισσότερο απαραίτητη, σε όλες τις αξιόλογες βιβλιοθήκες του κόσμου.

Στους θησαυρούς της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, περιλαμβάνεται και μια αξιόλογη συλλογή παλαιτύπων, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αποτελεί δωρεά του Δημητρίου Βικέλα. Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, λειτουργεί σήμερα στη Βικελαία εργαστήριο συντήρησης χάρτου, το οποίο αποκαθιστά τις φθορές των πολύ σημαντικών αυτών παλαιτύπων. Μετά το πέρας της συντήρησης, τα παλαίτυπα θα ψηφιοποιηθούν και θα διατεθούν στους ερευνητές.

Συντελεστές:

Αριστέα Πλεύρη (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Εθελοντισμού και μνημείων). Δημήτρης Χ. Σάββας (Προιστάμενος της Βικελαίας Δημοτικής βιβλιοθήκης) Στεφανία Τερζάκη (Υπεύθυνη εκδοτικού προγράμματος της Βικελαίας Δημοτικής βιβλιοθήκης). Ιωάννης Σπανός (Υπεύθυνος εργαστηρίου, συντηρητής Αρχαιοτήτων και έργων τέχνης).

Εικονοληψία: Μάνος Κασαπάκης, Βασίλης Τσαγκαράκης Μοντάζ: Μάνος Κασαπάκης

Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Για εγγραφή στο Heraklion Arts and Culture ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2Ym3OSb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............