7ο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου « Αthena International Olive Oil Competition 2022» στη Σητεία - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Μαρτίου 2022

7ο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου « Αthena International Olive Oil Competition 2022» στη Σητεία

 Η Σητεία θα φιλοξενήσει από 7 έως 9 Απριλίου 2022, τον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου « Αthena International Olive Oil Competition 2022» ενισχύοντας περαιτέρω την άρρηκτη σύνδεσή της με το ελαϊκό γίγνεσθαι. Ο διαγωνισμός γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής και με την υποστήριξη του Δήμου Σητείας, του Επιμελητηρίου Λασιθίου και του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας.


30 έγκριτοι κριτές ελαιολάδου ,από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα επισκεφτούν την πόλη της Σητείας προκειμένου να αξιολογήσουν στο πλαίσιο της διοργάνωσης 600 δείγματα από τους πλέον καταξιωμένους ελαιοπαραγωγούς της υφηλίου.

 Όντας συνυφασμένη ιστορικά, πολιτιστικά και οικονομικά με την ελιά, η Σητεία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον διαγωνισμό αναδεικνύοντας τόσο την πολύτιμη κληρονομιά (από τη Μινωική Κρήτη, στον σημερινό δήμο που αποτελεί παγκόσμιο γεωπάρκο της UNESCO) όσο και την αναγκαιότητα  στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής που στην εποχή μας  είναι πιο σημαντική από ποτέ.  Το Σητειακό ελαιόλαδο χαίρει πολλαπλών διακρίσεων, ενώ το ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου αποτελεί  ένα από τα πλέον  αναγνωρισμένα εμπορικά brand names στις διεθνείς αγορές.

H παγκόσμια κατοχυρωμένη «Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σητείας Λασιθίου Κρήτης», περιγράφει τις μοναδικές ιδιότητες του εξαιρετικού φινετσάτου ελαιολάδου που παράγει η περιοχή. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα σχεδόν 3 εκατ. ελαιόδενδρα αποκλειστικά ποικιλίας «Κορωνέϊκη» καλύπτουν πάνω από 140.000 στρέμματα γης, με ετήσια παραγωγή που κυμαίνεται από  10.000 μέχρι  15.000 τόνους ελαιολάδου.

 Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργιος Ζερβάκης: « Καλωσορίζουμε τον ATHENA ΙΟΟC, στην πόλη της ελιάς. Αποτελεί στρατηγικό μας στόχο η ανάδειξη του ελαιολάδου του τόπου μας και η προώθηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. Ταυτόχρονα η σητειακή φιλοξενία μου επιτρέπει να υποσχεθώ σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και κατοίκους μία μοναδική εορταστική εμπειρία ».

 Το αναλυτικό πρόγραμμα των κριτών και των δράσεων του Δήμου θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............