Εκπαιδευτικό σεμινάριο-ημερίδα από την Περιφέρεια Κρήτης για την Αποδοτική Χρήση Ενέργειας σε κτίρια στην Κρήτη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2022

Εκπαιδευτικό σεμινάριο-ημερίδα από την Περιφέρεια Κρήτης για την Αποδοτική Χρήση Ενέργειας σε κτίρια στην Κρήτη

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε διαδικτυακά από την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, το εκπαιδευτικό σεμινάριο-ημερίδα για την Αποδοτική Χρήση Ενέργειας σε κτίρια στην Κρήτη, στο πλαίσιο της Πράξης STRATENERGY την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.


Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο  Γιώργος Αλεξάκης  – Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, ο Ζαχαρίας Δοξαστάκης – Αντιπεριφερειάρχης Οργάνωσης και Διοίκησης, ο Γιώργος Γεωργαλής – Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ρεθύμνης, ο Άγγελος Μαλάς – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Ρεθύμνης, ο Αντώνης Μαυρής – Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας Δήμου Αγίου Νικολάου, ο Γιάννης Κουτάντος – Διευθυντής ΕΠΑ.Λ. Νεαπόλεως και η Ευαγγελία Σειραγάκη – Διευθύντρια 1ου ΕΠΑ.Λ. Ρεθύμνου. Το σεμινάριο συντόνισε η Αμαλία Φιλιππάκη,  Συντονίστρια Εκπαίδευσης για την Αειφορία του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης.

Στην παρουσίαση του έργου STRATENERGY για την Περιφέρεια Κρήτης, η Ελένη Τζαγκαράκη, Στέλεχος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηρακλείου και μέλος της Ομάδας Έργου του STRATENERGY, ανέλυσε τις επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας που συντελούνται στο κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και τα αναμενόμενα οφέλη για την Περιφέρεια.

Ακολούθως, ο Γιώργος Φαϊτάκης  καθηγητής στο ΕΠΑ.Λ. Νεαπόλεως παρουσίασε την εργασία που είχε υλοποιηθεί από το σχολείο με τίτλο «Ένα Αειφόρο Σχολείο» με προτεινόμενες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Στην παρουσίαση από τον Δρ. Κωνσταντίνο Πατλιτζιάνα, Συντονιστή Έργων Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) επισημάνθηκε η ύψιστη σημασία και τα οφέλη από την επιτυχή υλοποίηση του έργου STRATENERGY από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ακολούθως, ο Μανόλης Σπιθάκης Στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηρακλείου και μέλος της ομάδας έργου του STRATENERGY, στην παρουσίασή του παρουσίασε τρόπους για την αλλαγή των καθημερινών συνηθειών μας, μέσα από τη δράση με τίτλο «Έξυπνος Διακόπτης».

Το έργο STRATENERGY υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............