Με μεγάλη συμμετοχή δειγμάτων Κρητικού ελαιολάδου ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 στο Ηράκλειο, ο 8ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2022

Με μεγάλη συμμετοχή δειγμάτων Κρητικού ελαιολάδου ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 στο Ηράκλειο, ο 8ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου.

 Με μεγάλη συμμετοχή δειγμάτων Κρητικού ελαιολάδου ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 στο Ηράκλειο, ο 8ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου.

Ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης και σκοπό έχει την στήριξη και προβολή του ποιοτικού Κρητικού ελαιολάδου, όπως και την διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών κατά την ορθή διάθεση του προϊόντος στην παγκόσμια αγορά. Φέτος αξιολογήθηκαν 84 δείγματα από 56 τυποποιητές παραγωγούς από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, ενισχύοντας για μια ακόμη χρονιά το θεσμό του διαγωνισμού, σύμφωνα με τα Ρεθεμνιώτικα Νέα.

«Το κρητικό ελαιόλαδο κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από το βήμα της εκδήλωσης και υπογράμμισε πως «η συμμετοχή δεκάδων επιχειρήσεων και παραγωγών και το πλήθος των δειγμάτων που κατατέθηκαν στο φετινό διαγωνισμό, αποδεικνύει ότι μοιραζόμαστε τον κοινό στόχο για την ανάδειξη του κρητικού ελαιόλαδου σε σύμβολο της αγροτικής παραγωγής, ως ένα προϊόν ποιότητας με τυποποίηση και πιστοποίηση, άρα επώνυμο και με ταυτότητα» και υπογράμμισε χαρακτηριστικά «Ένα μπουκάλι επώνυμου ποιοτικού ελαιόλαδου μπορεί να μεταφέρει το μήνυμα της αυθεντικής Κρήτης, στα πέρατα της γης». 

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης συγχαίροντας τυποποιητές και παραγωγούς για το αποτέλεσμα δήλωσε πως «όλοι μαζί προσπαθούμε για την καλύτερη ανάδειξη του προϊόντος από την καλλιέργεια, μέχρι την τυποποίηση και το τελικό προϊόν. Στόχος είναι η ποιότητα μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση των παραγωγών και των τυποποιητών και για αυτό κάνουμε εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το εξαγωγικό μάρκετινγκ, τα νέα πρότυπα και οι προδιαγραφές των προϊόντων για να αποδοθεί η υπεραξία του προϊόντος να φτάσει στον παραγωγό και τον τυποποιητή». 

Ολιστική προσέγγιση

Όπως ανακοινώθηκε, η προσπάθεια της Περιφέρειας και όλων των φορέων που συμμετέχουν δεν τελειώνει με την απονομή των βραβείων. Συνεχίζεται όλο τον χρόνο και για αυτό τον λόγο και φέτος οι παραγωγοί και τυποποιητές θα μπορούν εφόσον το επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε προσωπική συμβουλευτική τόσο για τα ευρήματα στο ελαιόλαδο που διαγωνίστηκε, όσο και σε μια ολιστική προσέγγιση σε θέματα ποιότητας και αναγνώρισης του οργανοληπτικού προφίλ του κάθε ξεχωριστού ελαιολάδου. Οι ημερομηνίες για τις ατομικές συναντήσεις θα ανακοινωθούν σε συνεργασία με το Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης στα πλαίσια του Διαγωνισμού.

Συμμετοχές διαγωνισμού 

Η κατανομή των 56 επιχειρήσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα ήταν: 19 από την Π.Ε. Ηρακλείου, 11 από την Π.Ε. Χανίων, 11 από την Π.Ε. Ρεθύμνου και 15 επιχειρήσεις από την Π.Ε. Λασιθίου. Οι ποικιλίες ελαιολάδου που διαγωνίστηκαν αφορούσαν κυρίως στην ποικιλία Κορωνέικη με 78 δείγματα, ενώ στον διαγωνισμό συμμετείχαν 5 δείγματα από την ποικιλία τσουνάτη, και 1 θρουμπολιάς / χονδρολιάς. Στο σύνολο των 84 δειγμάτων, διαγωνίστηκαν 39 στην κατηγορία συμβατικής καλλιέργειας, 21 στην βιολογική καλλιέργεια και 24 δείγματα στην κατηγορία ΠΟΠ –ΠΓΕ.

Κριτική Επιτροπή

Την Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαρτίου διεξήχθη η αξιολόγηση στο εργαστήριο οργανοληπτικής αξιολόγησης Ελαιολάδου Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου, με την συμμετοχή 8 κριτών από την Κρήτη. Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται και φέτος από εκπαιδευμένους δοκιμαστές, οι οποίοι συμμετέχουν σε διαπιστευμένη οργανοληπτική ομάδα, έχουν εμπειρία στην εφαρμογή της οργανοληπτικής μεθόδου και έχουν συμμετάσχει ως κριτές σε ελληνικούς η/και διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου. Συμμετείχαν στο panel με αλφαβητική σειρά οι:  Γιάννης Εφεντάκης, Μαρία Καλιτσουνάκη, Ελένη Μπαρμποπούλου, Παπαμανωλιουδάκη Τάσα, Σπανουδάκη Μαρία, Τζιρίτα Κωνσταντίνα, Φακουρέλης Νίκος και Φαφουτάκης Μανόλης.

Επικεφαλής του πάνελ ήταν η Έφη Χριστοπούλου, Χημικός, εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας, θεμελιώτρια της οργανοληπτικής αξιολόγησης στην Ελλάδα, με εμπειρία από το 1982 έως σήμερα. Φέτος φιλοξενήθηκε ως panel leader η Αλίκη Γαλή Χημικός, Διδάκτωρ Παν/μίου Πατρών, προϊσταμένη του τμήματος Χημικών Αναλύσεων ΔΙΜΕΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Επικεφαλής της Οργανοληπτικής Ομάδας του ΥΠ.Α.ΕΝ. Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δ.Σ.Ε. και την ΕΕ. Την ευθύνη του διαγωνισμού είχε η Γερμανάκη Ελευθερία, panel supervisor του Εργαστηρίου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου Α. Σ. Ρεθύμνου, με πολλαπλές συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Κατηγορίες βραβείων και διακρίσεων διαγωνισμού

Τα 84 εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα που συμμετείχαν είχαν παραχθεί και τυποποιηθεί στην Κρήτη, κατά την ελαιοκομική περίοδο 2021 – 2022, φέρουν εμπορική ετικέτα (brand name), με  αριθμό παρτίδας (LOT) και αντιπροσωπεύουν ποσότητα τουλάχιστον 1.000 κιλών.

Οι κατηγορίες των βραβείων και διακρίσεων ήταν τρεις:• Τυποποιημένο ελαιόλαδο συμβατικής καλλιέργειας(συμπεριλαμβάνονται τα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης)• Τυποποιημένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας (με προσκόμιση αντίστοιχου πιστοποιητικού)• Τυποποιημένο ελαιόλαδο με πιστοποίηση ΠΟΠ ή ΠΓΕ
(με προσκόμιση αντίστοιχου πιστοποιητικού)

Φέτος για πρώτη φορά βραβεύτηκε και η κατηγορία best of Περιφερειακή Ενότητα, το καλύτερο ελαιόλαδο με γεωγραφικά κριτήρια οπότε είχαμε 4 νέες βραβεύσεις σε απόλυτη βαθμολογία ανεξαρτήτως της κατηγόρια, σε best of Chania, bestof Rethymno, best of Heraklio και best of Lassithi.

https://www.youtube.com/watch?v=joWS_rsLPuc%3Ffeature%3Doembed

Τις απονομές στους βραβευθέντες έκαναν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, Μανόλης Χνάρης, Γεωργία Μηλάκη, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης, ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Καμπιτάκης και τα μέλη του Δ.Σ. ΝικήστρατοςΧαροκόπος και Λουϊζος Κόλλιας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρητικού Ελαιολάδου, Δήμαρχος ΜινώαΠεδιάδας Μανόλης Φραγκάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου Γεώργιος Ανδρεαδάκης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Εμμανουήλ Καρπαδάκης καθώς και τα μέλη της κριτικής επιτροπής και αιρετοί τηςΤοπικής Αυτοδιοίκησης από τις περιοχές των βραβευθέντων.

Τα βραβεία έχουν ως εξής:Συμβατική καλλιέργεια

ΕΠΩΝΥΜΙΑΕΜΠΟΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΛΙΑΣΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΒΡΑΒΕΙΑ
TERRA CRETA A.B.E.ETERRA CRETA GRAND CRU ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΚΟΡΩΝΕΙΚΗΧΑΝΙΑ92,2ΧΡΥΣΟ
ΤΙΤΑΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤELIAMA D.V PREMIUMΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ90,8ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΜΕΛΕΤΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑΠΕΡΙΕΛΑΙΟΝΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ88,8ΧΑΛΚΙΝΟ
VITA UNIVERALISTAXIDI OLIVE FARMΚΟΡΕΝΕΙΚΗΛΑΣΙΘΙ88,6ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣ
ΥΙΟΙ ΕΜΜ ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ ΟΕ0,2  LIOKARPIΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ88,6
KAVALARIA ESTATE ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣPATHOS EXTRA VIRGIN OILΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ88,3
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΜΠΑΡΟΥΕΜΠΑΡΟΥ ΝΑΜΑ (Δ2)ΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ87,8
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕHA EXTRA VIRGIN OLIVE OILΚΟΡΩΝΕΙΚΗΛΑΣΙΘΙ86,8
OLIVARTIA ΕΠΕOLIVARTIA BY XILOURIS FAMILΥΚΟΡΩΝΕΙΚΗ (ΨΙΛΟΛΙΑ)ΗΡΑΚΛΕΙΟ86,6
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΕΜΜ. Α.ΕVASSILAKIS ESTATEΚΟΡΩΝΕΙΚΗΛΑΣΙΘΙ86,5
ΣΤΑΥΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ PLAKIAS PREMIUMΚΟΡΩΝΕΙΚΗΡΕΘΥΜΝΟ86,4
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΜΠΑΡΟΥΕΜΠΑΡΟΥ ΝΑΜΑ (Δ5)ΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ86,2
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΠΩΡ/ΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΟΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥTHE GOLD OF FESTOS ΓΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ86,2
Psarakis’ HarvestDIASΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ86,2
PHYSIS OF CRETE- OLIVEPLUSKORONA PREMIUM EVOOΚΟΡΩΝΕΙΚΗΛΑΣΙΘΙ86,0
ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ ΕΠΕELAIODALO EXTRA LADIΚΟΡΩΝΕΙΚΗΡΕΘΥΜΝΟ85,2
ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣLoustariΚΟΡΩΝΕΙΚΗΛΑΣΙΘΙ84,7
PHYSIS OF CRETE- OLIVEPLUSPHYSIS OF CRETE 0,2ΚΟΡΩΝΕΙΚΗΛΑΣΙΘΙ84,6
ΕΥΟΣΜΟΣ Α.ΕΕΛΑΙΩΝΕΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΚΟΡΩΝΕΙΚΗ -ΤΣΟΥΝΑΤΗΡΕΘΥΜΝΟΥ84,5
ΓΕΡΑΡΧΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕGERARCHAKIS FAMILY (LADIKINI)ΚΟΡΩΝΕΙΚΗΡΕΘΥΜΝΟ83,9
ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ ΕΠΕELAIODALO EXTRA LADIΚΟΡΩΝΕΙΚΗΡΕΘΥΜΝΟ83,2
ΑΣΟ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΒΙΑΝΝΟΥΒΙΕΝΝΑ ΒΙΑΝΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  PDO EXTRA VIRGIN OLIVE OILΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ81,8
ΚΡΗΤΡΟΦ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣPAPADAKIS OLIVE GROVES 0,3ΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ81,5
ΗΛΙΑΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΙΧΙΝEMMANUELΚΟΡΕΝΕΙΚΗΡΕΘΥΜΝΟ81,0
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΝΤΑΝΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ Η ΕΝΩΣΗΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΤΣΟΥΝΑΤΗΧΑΝΙΑ80,2
ΝΤΙΑΝΑ ΦΟΤAKALLI

ΠΟΠ ΠΓΕ

ΕΠΩΝΥΜΙΑΕΜΠΟΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΛΙΑΣΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΒΡΑΒΕΙΑ
ΡΕΝΙΕΡΗΣ ΙΚΕRENIERIS ESTATEΚΟΡΩΝΕΙΚΗΧΑΝΙΑ90,2ΧΡΥΣΟ
ΑΦΟΙ ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΟΕOLEUM CRETE PDO MESSARAΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ89,7ΑΣΗΜΕΝΙΟ
BIO ΚΡΗΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΜΟΝ ΕΠΕPDO MESSARA EXTRA VIRGIN OLIVE OIL 0,2ΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ87,4ΧΑΛΚΙΝΟ
TERRA CRETA A.B.E.ETERRA CRETA ΠΟΠ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΚΟΡΩΝΕΙΚΗΧΑΝΙΑ86,9ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
ΚΡΕΤΑ ΦΟΥΝΤ ΕΠΕENTELIA PGI CHANIA KRITISΚΟΡΩΝΕΙΚΗΧΑΝΙΑ86,2
OLIVARTIA ΕΠΕOLIVARTIA BY XILOURIS FAMILY-EVOO PDO SITIAΚΟΡΩΝΕΙΚΗ (ΨΙΛΟΛΙΑ)ΗΡΑΚΛΕΙΟ85,0
ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.ΕΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΟΠ ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ TOPLOU MONASTERYΚΟΡΩΝΕΙΚΗΛΑΣΙΘΙ84,8
CRETANTHOSCRETANTHOS MOUNTAIN FARMING EXTRA VIRGIN OLIVE OILΚΟΡΩΝΕΙΚΗΡΕΘΥΜΝΟ84,8
ΡΕΝΙΕΡΗΣ ΙΚΕMINOS PGI CHANIA KRITISΚΟΡΩΝΕΙΚΗΧΑΝΙΑ84,2
ΝΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑPALEKASTRO OLIVE OILΚΟΡΩΝΕΙΚΗΛΑΣΙΘΙ83,7
ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΑΕΑΝΩΣΚΕΛΗ ΠΟΠΚΟΡΕΝΕΙΚΗΧΑΝΙΑ82,2
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΖΑΚΡΟΥADELΦOSΚΟΡΩΝΕΙΚΗΛΑΣΙΘΙ81,3
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕHA PDO SITIA LASITHIOU KRITISΚΟΡΩΝΕΙΚΗΛΑΣΙΘΙ81,0
ΑΣΟ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΒΙΑΝΝΟΥ500 ΒΙΑΝΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ PDOΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ80,1

Κατηγορία βιολογικά ελαιόλαδα

ΕΠΩΝΥΜΙΑΕΜΠΟΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΛΙΑΣΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΒΡΑΒΕΙΑ
ΣΤΑΥΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣPLAKIAS PREMIUMΚΟΡΩΝΕΙΚΗΡΕΘΥΜΝΟΥ91,2ΧΡΥΣΟ
TERRA CRETA A.B.E.ETERRA CRETA ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΚΟΡΩΝΕΙΚΗΧΑΝΙΑ90,7ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.ΕΘΕΙΟΝ ΕΛΑΙΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ Π.Ο.Π ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 500mlΚΟΡΩΝΕΙΚΗΛΑΣΙΘΙ89,1ΧΑΛΚΙΝΟ
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ PAMAKOPAMAKO PREMIUM ORGANIC BLENDΤΣΟΥΝΑΤΗ- ΚΟΡΩΝΕΙΚΗΧΑΝΙΑ88,6ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
ΑΦΟΙ ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΟΕOLEUM CRETE EARLY HARVEST BIOΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ88,4
ΜΑΡΙΑ Γ. ΣΓΟΥΡΟΥSKOUTARIΚΟΡΩΝΕΙΚΗΛΑΣΙΘΙ87,9
ΑΦΟΙ ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΟΕCOLLECTION PREMIUM ORGANICΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ87,9
ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.ΕΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ TOPLOU MONASTERYΚΟΡΩΝΕΙΚΗΛΑΣΙΘΙ87,3
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ PAMAKOPAMAKO PREMIUM ORGANIC MONOVARIETALΤΣΟΥΝΑΤΗΧΑΝΙΑ87,1
ΣΥΡΙΑΝΟΓΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝADELIANOS THE TRUE LEGACYΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ86,9
CRETANTHOSCRETANTHOS ORGANIC EXTRA VIRGIN OLIVE OILΚΟΡΩΝΕΙΚΗΡΕΘΥΜΝΟ86,4
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΟΛΥΒΑΣPORTHIAΚΟΡΩΝΕΙΚΗΛΑΣΙΘΙ85,8
BIO ΚΡΗΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΜΟΝ ΕΠΕORGANIC 0,2ΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ85,8
ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ ΕΠΕLADI BIOΚΟΡΩΝΕΙΚΗΡΕΘΥΜΝΟ85,1
PHYSIS OF CRETE- OLIVEPLUSKORONA ORGANIC FARMINGΚΟΡΩΝΕΙΚΗΛΑΣΙΘΙ84,1
ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΑΕBIO ΑΝΩΣΚΕΛΗΚΟΡΕΝΕΙΚΗΧΑΝΙΑ83,9
ΡΕΝΙΕΡΗΣ ΙΚΕMINOS BIOΚΟΡΩΝΕΙΚΗΧΑΝΙΑ83,6
ΥΙΟΙ ΕΜΜ ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ ΟΕBIO LIOKARPI VIRGIN OLIVE OILΚΟΡΩΝΕΙΚΗΗΡΑΚΛΕΙΟ82,7
NUTRICRETA- ΡΟΔΑΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛORGANIC SITIA OLEUMΚΟΡΕΝΕΙΚΗΛΑΣΙΘΙ82,0
ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣEFKRATOΤΣΟΥΝΑΤΗΡΕΘΥΜΝΟ80,3

Τα καλύτερα ανά νομό

BEST OFBRAND NAMEΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΟΙΚΙΛΙΑΠΕΡΙΟΧΗ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΕΤΑΙΡΙΑΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟELIAMA D.V PREMIUMΣΥΜΒΑΤΙΚΌΚΟΡΩΝΕΙΚΗΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑΤΙΤΑΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ90,8
ΛΑΣΙΘΙΘΕΙΟΝ ΕΛΑΙΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ Π.Ο.Π ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 500mlΒΙΟΛΟΓΙΚΟΚΟΡΩΝΕΙΚΗΣΗΤΕΙΑΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε89,1
ΡΕΘΥΜΝΟΥPLAKIAS PREMIUMΒΙΟΛΟΓΙΚΟΚΟΡΩΝΕΙΚΗΜΑΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥΣΤΑΥΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ91,2
ΧΑΝΙΑTERRA CRETA GRAND CRU ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΣΥΜΒΑΤΙΚΌΚΟΡΩΝΕΙΚΗΚΟΛΥΜΒΑΡΙ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣTERRA CRETA A.B.E.E92,2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............