Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης η εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Μαρτίου 2022

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης η εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

 

Με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κκ Ευγενίου πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου η εκδήλωση «Όπλα, τεχνολογία του πολέμου και Επαναστάσεις στο μεταίχμιο της νεωτερικότητας». Ο κ Ευγένιος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην έκθεση «Των Αντρειωμένων τ΄ Άρματα» καθώς και στην έκθεση φωτογραφιών από το Αρχείο Κουτουλάκη αλλά και των έργων του Μπότη Θαλασσινού.

Οι ομιλητές προσπάθησαν να αναδείξουν το ρόλο που έπαιξαν, ειδικά στις εξεγέρσεις στην Κρήτη, τα κάθε λογής όπλα, ακόμα και τα αυτοσχέδια σπαθιά και ρόπαλα, συνδέοντας τα με την επιθυμία των κρητικών για την ελευθερία.

Ο Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου Βαγγέλης Τζούκας ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο επέδρασε αποφασιστικά η τεχνολογία του πολέμου στις απελευθερωτικές επαναστάσεις και εξεγέρσεις του 19ου αιώνα, με έμφαση στην περιοχή της Κρήτης.

Από την πλευρά του ο συλλέκτης και ιστορικός Ευτύχης Τζιρτζιλάκης αναφέρθηκε στη δίψα των κρητικών για την ελευθερία και τους τρόπους με τους οποίους προσπαθούσαν να αποκτήσουν οπλισμό ώστε να μπορέσουν να εξεγερθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............