«Πρώτο βήμα» του Δήμου Χανίων για την ανέγερση του νέου Μουσικού Σχολείου – Παραχωρεί οικόπεδο 15 στρεμμάτων το Πολυτεχνείο Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Μαρτίου 2022

«Πρώτο βήμα» του Δήμου Χανίων για την ανέγερση του νέου Μουσικού Σχολείου – Παραχωρεί οικόπεδο 15 στρεμμάτων το Πολυτεχνείο Κρήτης

 Το πάγιο και πολυετές αίτημα της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας των Χανίων, για την ανέγερση νέου Μουσικού Σχολείου, ικανοποιείται, με το Πολυτεχνείο Κρήτης να εγκρίνει ομόφωνα το σχετικό αίτημα του Δήμου Χανίων και να αποφασίζει την παραχώρηση οικοπέδου ιδιοκτησίας του.


Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης, με ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε την παραχώρηση χρήσης γης για την ανέγερση του νέου σχολείου, έκτασης 15 στρεμμάτων, στην περιοχή της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων εξέφρασε την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής για αυτήν την εξέλιξη, «είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι, που η συγκεκριμένη διεκδίκηση ξεκινάει να δρομολογείται. Ευχαριστώ δημόσια τον Πρύτανη, κ. Διαμαντόπουλο και τα μέλη της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης για την απόφαση αυτή, που αποτελεί το πρώτο βήμα στην ανέγερση του νέου σχολείου. Πρόκειται για μία ακόμα πράξη, ουσιαστικής συνεισφοράς του Πολυτεχνείου Κρήτης στην τοπική κοινωνία, η οποία ενδυναμώνει περισσότερο τις σχέσεις του Ιδρύματος με τα Χανιά».

Ο κ. Σημανδηράκης τόνισε πως πρόκειται για «μία εξέλιξη που διεκδικούμε εδώ και πολλούς μήνες. Είναι μία επιτυχία της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαιτέρως των ίδιων των μαθητών, που επιζητούσαν το συγκεκριμένο αίτημα, όχι για τους ίδιους, αλλά για τους μελλοντικούς μαθητές».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του, εκ μέρους όλων των δημοτικών συμβούλων, προς το Πολυτεχνείο Κρήτης για τη συγκεκριμένη ομόφωνη απόφαση, αποδίδοντας τα εύσημα στον Δήμαρχο Χανίων για τις επίμονες ενέργειες.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης, συγκροτείται κοινή Επιτροπή με τον Δήμο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης, για τη διευθέτηση νομικών, πολεοδομικών και τεχνικών ζητημάτων που θα προκύψουν, καθώς και τη σύνταξη σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των δύο φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............