Γ. Σέγκος : «Μοναδική ευκαιρία ανταλλαγής γνώσης μέσα από το πρίσμα της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2022

Γ. Σέγκος : «Μοναδική ευκαιρία ανταλλαγής γνώσης μέσα από το πρίσμα της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας»

 Μαθητές από την Ιταλία και την Πορτογαλία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ τίτλο “Steam and Culture” καλωσόρισε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.


Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετέχει το Λύκειο Γουβών στο πλαίσιο ανάδειξης των επιστημών και του πολιτισμού αλλά και των τεχνολογικών επιτευγμάτων των τριών χωρών, Ιταλίας, Ελλάδας, Πορτογαλίας.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Γουβών, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες μαθητές και δήλωσε : «Τα προγράμματα Erasmus γενικότερα και το συγκεκριμένο ειδικότερα προσφέρουν μία μοναδική ευκαιρία ανταλλαγής γνώσης μέσα από το πρίσμα της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας. Εύχομαι, πέρα από το αμιγώς εκπαιδευτικό σκέλος του προγράμματος, να απολαύσετε τη διαμονή σας και την ξακουστή στα πέρατα του κόσμου, κρητική φιλοξενία. Συγχαρητήρια στον διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Λυκείου Γουβών και βεβαίως στους μαθητές που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο project. Οι εμπειρίες που αποκομίζουν μαθητές και καθηγητές είναι ανεκτίμητες και τα προγράμματα Erasmus προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα».

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς, να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες, να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο ζωής και το εκπαιδευτικό σύστημα άλλων ευρωπαϊκών , κάνοντας εποικοδομητικές συζητήσεις, συγκρίσεις, ασκώντας τη σκέψη τους και καταλήγοντας σε συμπεράσματα, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την αξία της συνεργασίας και της συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο για θέματα Παιδείας Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Ζαχαριουδάκη προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους εκπροσώπους των σχολείων από την Ιταλία και την Πορτογαλία που φιλοξενούνται στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος Erasmus.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μαθητές του Λυκείου Γουβών, φορώντας παραδοσιακές κρητικές φορεσιές, χόρεψαν κρητικούς χορούς.

Οι μαθητές από την Ιταλία και την Πορτογαλία θα επιστρέψουν στις χώρες τους με αποσκευές γεμάτες εμπειρίες, γνώσεις και βεβαίως την απαράμιλλη κρητική φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............