ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Φεβρουαρίου 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 Οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας κατά την φετινή έναρξη της κρουαζιέρας, αποτέλεσαν τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, σύμφωνα με τους κανόνες του Covid-19, στον ΟΛΗ την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, με εκπροσώπους των σχετικών φορέων.


Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε την συνέχεια προγενέστερης συνάντησης, κατόπιν αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα συνεργασίας και να επαναπροσδιοριστούν κοινές δράσεις με τον τουρισμό Κρουαζιέρας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, παρουσίασε τις τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις του κλάδου της Κρουαζιέρας καθώς και στατιστικά στοιχεία τόσο για τα προηγούμενα έτη όσο και για τα επόμενα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η άριστη συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου με την Επιμελητηριακή Κοινότητα, τον Δήμο, την Περιφέρεια, τον ΕΟΤ αλλά και των εμπορικών επιχειρηματικών φορέων της πόλης του Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκ μέρους των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των επιχειρηματικών φορέων τόσο του επισιτισμού όσο και του εμπορικού Συλλόγου, άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις ώστε να παράξουν απευθείας πολλαπλασιαστικά οφέλη προς όφελος του συνόλου της τοπικής οικονομίας.

Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις με κυριότερες εκείνες που αφορούσαν την αναβάθμιση υπηρεσιών πληροφόρησης με την ενεργοποίηση και αποτύπωση νέων χαρτών σήμανσης με σημεία επισκεψιμότητας (info points), απόψεις για την προώθηση εργαλείων ηλεκτρονικών εφαρμογών πληροφόρησης, με ενίσχυση της ψηφιακής ανάδειξης σημείων και διαδρομών, δημιουργία νέου γραφείου πληροφόρησης, προτάσεις για τρόπους εφαρμογής εκπτώσεων σε πελάτες κρουαζιέρας (discount points), καθώς και προτάσεις επισκεψιμότητας για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, ως ειδική μορφή του

πολιτισμικού τουρισμού και ειδικά της Κρητικής κουζίνας με την επισήμανση ότι η συνολική γαστρονομική προσφορά προς τους επισκέπτες κρουαζιέρας θεωρείται ιδιαίτερα ένας από τους σημαντικούς παράγοντες στην αντίληψη των σύγχρονων ταξιδιωτών και στη διαδικασία λήψης των αποφάσεών τους.

Κοινή αποδοχή όλων των εκπροσώπων των φορέων αποτέλεσε ότι η πόλη του Ηρακλείου με πολλά φυσικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και με μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί πεδίο σημαντικής ανάπτυξης και ποιοτικής αναβάθμισης υπηρεσιών, ώστε να προσφέρει ένα τελικό «τουριστικό πακέτο» και να προσελκύσει τον δυνητικό επισκέπτη.

Στόχος όλων των συντελεστών είναι οι ιδέες και προτάσεις που συζητήθηκαν να υλοποιηθούν άμεσα και να μετουσιωθούν σε επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία θα αναπτύσσεται στη πόλη μας, προσελκύοντας ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό ξένων επισκεπτών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............