Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Μαλλών Ιεράπετρας. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Φεβρουαρίου 2022

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Μαλλών Ιεράπετρας.

 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού στο ομώνυμο βόρειο κλίτος του Ιερού Ενοριακού Ναού των Μαλλών Ιεράπετρας, όπου φυλάσσεται τεμάχιο του ιερού λειψάνου του αγίου.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Στη μεστή ομιλία του ο Σεβ. κ. Kύριλλος αναφέρθηκε εκτενώς στην ιερατική ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Χαραλάμπους, σημειώνοντας ότι κατέστη δοχείο της χάριτος του Παναγίου Πνεύματος, «στύλος ακλόνητος της Εκκλησίας Χριστού και λύχνος αείφωτος της οικουμένης» και έλαβε τη χάρη από το Θεό να θαυματουργεί και να θεραπεύει λοιμώδεις ασθένειες όπως την πανώλη. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια ο Κύριος μας Ι. Χριστός, ο Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων μας, με τις πρεσβείες του προστάτου της Ενορίας Μαλλών Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, να μας απαλλάξει από τον κορωνοϊό και κάθε ασθένεια.     

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο συνταξιούχος Εφημέριος της Ενορίας Μαλλών Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Στυλιανός Μαθιουδάκης, oΑιδεσιμ. Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας, κατ’ ανάθεσιν Πρόεδρος του Εκκλ/κού Συμβουλίου της Ενορίας Μαλλών και Αρχιερατικός Επίτροπος Β´ Αρχιερατικής περιφέρειας, ο Αιδεσιμ. π. Ελευθέριος Δαργάκης, Εφημέριος Ενορίας Μύρτου και ο Ιερολογιώτατος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ τους ύμνους της πανηγύρεως έψαλλαν ηδύμολπα ο Πρωτοψάλτης του Ι. Μ. Ν. Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας και Δ/ντής της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως «Άγ. Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιωάννης Αρώνης και ο Πρωτοψάλτης του Ι. Κ. Ν. Αγίας Φωτεινής κ. Εμμανουήλ Καραλάκης. 

Στην πανήγυρη της Ενορίας Μαλλών παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαλλών κ. Μαρία Βολυράκη, οι ενορίτες και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, τηρώντας πιστά τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............