Διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το βιβλίο των Mary Kalantzis, Bill Cope, Νεκτάριου Στελλάκη & Ευγενίας Αρβανίτη, «Γραμματισμοί» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Ιανουαρίου 2022

Διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το βιβλίο των Mary Kalantzis, Bill Cope, Νεκτάριου Στελλάκη & Ευγενίας Αρβανίτη, «Γραμματισμοί»

 Τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, οι Εκδόσεις Κριτική και το Εργαστήριο Γλωσσολογίας +ΜορΦωΣη διοργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το βιβλίο των Mary Kalantzis, Bill Cope, Νεκτάριου Στελλάκη & Ευγενίας Αρβανίτη, «Γραμματισμοί», μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στην παιδαγωγική των γραμματισμών στο πλαίσιο του σύγχρονου περιβάλλοντος των νέων τεχνολογιών και μέσων επικοινωνίας.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Mary Kalantzis, Kαθηγήτρια, Τμήμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωσης & Ηγεσίας (University of Illinois)

Bill Cope, Καθηγητής, Τμήμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωσης & Ηγεσίας (University of Illinois)

Γιώργος Ανδρουλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)

Νεκτάριος Στελλάκης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Πανεπιστήμιο Πατρών)

Ευγενία Αρβανίτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Πανεπιστήμιο Πατρών)

Θα προλογίσει και θα συντονίσει η Ζωή Γαβριηλίδου, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας +ΜορΦωΣη, Αντιπρύτανης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link Live streaming: https://youtu.be/_80F2eYpSXg

Link Βιβλίου: https://www.ianos.gr/grammatismi-0481611

Link εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/syzhthsh-ekdoseis-kritikh-grammatismoi/

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στην παιδαγωγική των γραμματισμών στο πλαίσιο του σύγχρονου περιβάλλοντος των νέων τεχνολογιών και μέσων επικοινωνίας. Οι συγγραφείς εξετάζουν την ανάγνωση ως ευρεία και βαθιά κατανόηση των γραπτών κειμένων και τη γραφή ως παραγωγή κειμένων που ανταποκρίνεται στις κοινωνικοπολιτισμικές περιστάσεις επικοινωνίας. Στο βιβλίο εξετάζεται η πολυτροπικότητα των προφορικών και γραπτών κειμένων και για τον λόγο αυτό εξετάζονται κι άλλοι τρόποι επικοινωνίας όπως η οπτική, η ακουστική, η χειρονομιακή, η απτική και η χωροαντιληπτική.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Η Mary Kalantzis είναι Kοσμήτορας του Κολεγίου Εκπαίδευσης του University of Illinois και Kαθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωσης και Ηγεσίας του ιδίου πανεπιστημίου.

Ο Bill Cope είναι Καθηγητής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωσης και Ηγεσίας του University of Illinois.

Ο Νεκτάριος Στελλάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών, με γνωστικό αντικείμενο «Γραμματισμός και Διδακτικές Πρακτικές στην Πρώτη Σχολική Ηλικία».

Η Ευγενία Αρβανίτη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών, με γνωστικό αντικείμενο τη διαφορετικότητα και την ετερότητα στην εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............