Βράβευση από τον Περιφερειάρχη του Κρητικού νέου επιστήμονα-ερευνητή Γιάννη Λιοδάκη για τις διεθνείς διακρίσεις του στην Αστροφυσική - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Ιανουαρίου 2022

Βράβευση από τον Περιφερειάρχη του Κρητικού νέου επιστήμονα-ερευνητή Γιάννη Λιοδάκη για τις διεθνείς διακρίσεις του στην Αστροφυσική

 Τιμητική βράβευση απένειμε  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον Κρητικό νέο επιστήμονα ερευνητή Γιάννη Λιοδάκη για τις διεθνείς διακρίσεις του στην Αστροφυσική.

Η βράβευση έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη παρόντων του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του Αντιπεριφερειάρχη καινοτομίας, επιχειρηματικότητας,  εμπορίου, κοινωνικής οικονομίας Αντώνη Παπαδεράκη και του Εντεταλμένου συμβούλου Πολιτισμού και απόδημου Ελληνισμού Κώστα Φασουλάκη.


Ο 33χρονος σήμερα νέος επιστήμονας μεταδιδακτορικός φοιτητής εργάζεται στο Φινλανδικό Κέντρο Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Τουρκού και συνεργάζεται με κορυφαία Πανεπιστήμια στην Ευρώπη στην Αμερική και Οργανισμούς όπως είναι η NASA.

Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε πανεπιστήμια και σε ερευνητικές ομάδες όπως αυτό της εκτόξευσης του νέου δορυφόρου της NASA.

Ο Γιάννης Λιοδάκης έχει λάβει εξαιρετικές τιμητικές διακρίσεις και υποτροφίες μεταξύ των οποίων οι πιο σημαντικές είναι:

  1. Η κορυφαία διάκριση στην επιστήμη της Αστροφυσικής, Υποτροφία Gruber μετά από επιλογή από την Διεθνή Αστρονομική Ένωση (2020).
  2. Η διάκριση «Βραβείο Καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής – Αιμίλιος Χαρλαύτης»
  3. Η διάκριση «Νέου Καλύτερου Ερευνητής» από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (2017)

Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο με την επιστημονική του ιδιότητα και έχει συνεργαστεί με πλήθος οργανισμών και πανεπιστημίων.

Ο τιμηθείς Κρητικός επιστήμονας-ερευνητής γεννήθηκε στο Ηράκλειο όπου ζει η οικογένεια του και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας Φυσική. Εκεί ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Φυσική ενώ πραγματοποίησε το διδακτορικό του στην Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ακολούθως συνέχισε στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Αμερικής.

Στην διάρκεια της τιμητικής βράβευσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι Αντιπεριφερειάρχες συνεχάρησαν θερμά τον Κρητικό νέο επιστήμονα – ερευνητή Γιάννη Λιοδάκη για τις διακρίσεις του, ενώ δηλώσεις στα ΜΜΕ έγιναν από τον Περιφερειάρχη και τον τιμηθέντα νέο επιστήμονα ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αρναουτάκη για την ιδιαίτερη τιμή της βράβευσης του.

Στ. Αρναουτάκης: Είμαστε υπερήφανοι για τις διακρίσεις του Γ. Λιοδάκη.

«Είμαστε  ιδιαίτερα υπερήφανοι για την σπουδαία πορεία του Γιάννη Λιοδάκη, του καταξιωμένου νέου επιστήμονα που διαπρέπει σε διεθνές επίπεδο στον  τομέα της Αστροφυσικής και των επιστημών που συνδέονται με το διάστημα, τον κόσμο που ξεπερνάει τα όρια της κοινής αντίληψης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Αρναουτάκης, προσθέτοντας:

«Την ίδια τιμή και υπερηφάνεια αισθανόμαστε και για τους νέους επιστήμονες από τον τόπο μας. Η πίστη στις δυνατότητες τους και η σκληρή δουλειά τους ανταμείβεται με σπουδαίες ανακαλύψεις που οδηγούν προς τα εμπρός όλη την ανθρωπότητα. Οι επιστήμες είναι φάροι γνώσης και οδηγούν την εξέλιξη των κοινωνιών. Στον τόπο μας, ως Περιφέρεια Κρήτης, υποστηρίζουμε τα Πανεπιστήμια μας και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας γιατί προάγουν την έρευνα, την αριστεία και τη γνώση».

Γ. Λιοδάκης: Ευχαριστώ θερμά για την τιμή τον Περιφερειάρχη. Νιώθω χαρά και συγκίνηση

Ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την βράβευση του, ο Γιάννης Λιοδάκης δήλωσε: «Είμαι πολύ συγκινημένος, πολύ χαρούμενος, ευχαριστώ την Περιφέρεια Κρήτης τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για αυτή την τιμητική διάκριση που ήταν και αναπάντεχη και σημαντική για εμένα καθώς προέρχεται από την Κρήτη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν υπάρχει ζωή στον απέραντο γαλαξία ανέφερε: «Πιθανό να υπάρχει, δεν είμαστε μόνοι, υπάρχουν πάρα πολλές ενδείξεις, είναι δισεκατομμύρια τα αστέρια σε κάθε γαλαξία, είναι αμέτρητοι οι γαλαξίες, άρα πιθανά δεν είμαστε μοναδικοί ως ζωή στον δικό μας πλανήτη, θα υπάρχει και αλλού…Με την αστροφυσική προσπαθούμε να εντοπίσουμε τα σύνορα του σύμπαντος πόσοι γαλαξίες, και πόσες μαύρες τρύπες υπάρχουν σε αυτό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............