«Ημέρα Χανίων» η 7η Ιανουαρίου για το Τάρπον Σπρινγκς: Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Χανίων με το Τάρπον Σπρινγκς - kriti traveller

kriti traveller

ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

...
Και φέτος Μπανάκι Στην Παραλία Της Σητείας
...
Τρία Υπόσκαφα Σπίτια Σαν Κρυφός Κόσμος,
...
Σιδερένιες Γέφυρες Μπέλει Στην Κρήτη
...
Ο Πιο Επικίνδυνος Δρόμος Της Ελλάδας Είναι Στην Κρήτη
...
Το Πάρκο Ζώων Amazonas Στις Κουρούνες
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Ιανουαρίου 2022

«Ημέρα Χανίων» η 7η Ιανουαρίου για το Τάρπον Σπρινγκς: Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Χανίων με το Τάρπον Σπρινγκς

 

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση της αδελφοποίησης του Δήμου Χανίων με το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα την Παρασκευή 07/01/2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Τάρπον Σπρινγκς. Τη συμβολική τελετή παρακολούθησε πλήθος ομογενών, ενώ κατά την έναρξή της νεαροί χορευτές, μέλη της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Αμερικής, παρουσίασαν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου, Ελένη Ζερβουδάκη, και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας, Νίκος Χαζιράκης, από την πλευρά του Δήμου Χανίων, ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Ιάκωβος Μπούτζουκας.


Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επεσήμανε κατά την ομιλία του: «Παρά τη μεγάλη απόσταση, που χωρίζει τα Χανιά από το Τάρπον Σπρινγκς, ο δυναμικός Δήμαρχος της πόλης, ο συνάδελφος και φίλος πλέον, Χρυσόστομος Αλαχούζος, η παρουσία του ελληνικού στοιχείου και η ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά, εκμηδενίζουν κάθε απόσταση και γίνονται τα θεμέλια για να δημιουργηθεί μια σταθερή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας. 

 

Ως ομογένεια της Αμερικής βρίσκεστε πάντα στην πρώτη γραμμή όσον αφορά στην προαγωγή των εθνικών μας θεμάτων, εκπροσωπώντας επάξια τον τόπο μας. Πάνω από όλα είστε εσείς, που μεταλαμπαδεύετε στις επόμενες γενιές, ισχυρές τις αρχές και τις αξίες, που ενώνουν όλους εμάς τους Έλληνες: την ιστορία, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, τη θρησκεία, τη γλώσσα μας και τον πολιτισμό μας».

Μάλιστα από την πλευρά του ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς κατά τη διάρκεια της τελετής επεφύλασσε μια έκπληξη, ανακηρύσσοντας την ημέρα της υπογραφής του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης ως ημέρα αφιερωμένη στα Χανιά. 


Οι Δήμαρχοι Χανίων και Τάρπον Σπρινγκς, Παναγιώτης Σημανδηράκης και o καλυμνιακής καταγωγής, Χρυσόστομος Αλαχούζος αντίστοιχα, υπέγραψαν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο πόλεων, επισφραγίζοντας τη δεύτερη φάση της αδελφοποίησης. Με  την ολοκλήρωση της τελετής ο κ. Αλαχούζος παρέδωσε στον κ. Σημανδηράκη το κλειδί της πόλης, ενώ με τη σειρά του ο Δήμαρχος Χανίων παρέδωσε ως δώρο στον Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς χειροποίητο παραδοσιακό, κρητικό μαχαίρι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com
.............
ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ
...
«Ασκήσεις Σκέψης Την Εποχή Του Κορωνοϊού»
...
Αλήτες Άγγελοι Ξεχασμένοι Στο Πλακόστρωτο
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
...
Κώστας Βούλγαρης "Η Δικιά Μας Ελένη"
...
Η Γλυπτική Στη Βενετική Κρήτη ( 1211 - 1699 )
...
Το Μυθιστόρημα Της Έρσης Σεϊρλή "Γκρίζος Κύκνος"
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
...
Πόσο Δικός Μας Μπορεί Να Γίνει Ενας Ξένος
...
Τσιγκούνης Στην Τσέπη, Και Στην Ψυχή
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 με 24.00 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101,5 ......... ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............