Με συγκίνηση και με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακουλουθία της 72χρονης μοναχής Αγαθαγγέλης, κατά κόσμον Καλλιρόη Γενναράκη. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Ιανουαρίου 2022

Με συγκίνηση και με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακουλουθία της 72χρονης μοναχής Αγαθαγγέλης, κατά κόσμον Καλλιρόη Γενναράκη.

 Με συγκίνηση και με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακουλουθία της 72χρονης μοναχής Αγαθαγγέλης, κατά κόσμον Καλλιρόη Γενναράκη.





Η Μοναχή Αγαθαγγέλη (κατά κόσμον Καλλιρόη Γενναράκη), καταγόταν από τη Ροδιά. Από τα παιδικά της χρόνια είχε μεγάλη έλξη προς τα Θεία και μετά την ενηλικίωσή της ενεδύθη το ράσο και ακολούθησε με μεγάλη πίστη το Μοναχισμό.


Υπήρξε από τις πρώτες που συμμετείχαν στον κύκλο του αοιδίμου αρχιμανδρίτη και Ιδρυτή του Ησυχαστηρίου των Αγίων Θεοδώρων κυρού Τιμοθέου Τζανή, ο οποίος εκτίμησε την σεμνότητα, την ευσέβεια και την αγαθότητά της, και την είχε πάντα στο πλάϊ του.

Οι επισκέπτες και φίλοι του Ησυχαστηρίου, διέκριναν στο πρόσωπο της μοναχής Αγαθαγγέλης μια πραγματικά ενάρετη και χαρισματική υμνωδό του Κυρίου, που αγαπούσε τους ανθρώπους και με άπειρη καλοσύνη και ταπεινότητα συμπαραστεκόταν με την διαρκή προσευχή της στις δυσκολίες της ζωής που αντιμετώπιζαν.

«Σήμερα καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας σε μια ευλογημένη ψυχή, σε μια οσιακή ύπαρξη που έζησε με τον πόθο της αιωνιότητος».


Με αυτά τα συγκινητικά λόγια του Επισκόπου Κνωσού Πρόδρομου (κατά κόσμον Ζαχαρίας Ξενάκης  η μοναστική Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων Ηρακλείου προέπεμψε στην αιωνιότητα την μοναχή Αγαθαγγέλη, η οποία πέταξε στα ουράνια, για να φωλιάσει στην αγκαλιά της Παναγίας που τόσο πολύ αγάπησε και διηκόνισε για  χρόνια.

Τον Επίσκοπο Κνωσού πλαισίωσαν πολλοί κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, απο διάφορες περιοχές, καθώς επίσης και Μοναχές απο άλλα μοναστήρια του Ν. Ηρακλείου.


«Με ιδιαίτερη συγκίνηση σήμερα προπέμπουμε για την αιωνιότητα μία ευλογημένη ψυχή του Θεού, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στον πόθο της αιωνιότητας, η οποία έζησε 72 ολόκληρα χρόνια από τον επίγειο βίο της, από τα πλούσια χρόνια που της χάρισε ο Θεός, σχεδόν έναν αιώνα ζωής, το μεγαλύτερο μέρος το έζησε σε αυτόν εδώ τον ευλογημένο τόπο, ποθώντας την Ουράνια πατρίδα, λαχταρώντας την αιωνιότητα, ζώντας με το όραμα της Βασιλείας του Θεού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............