Έφυγε απο την ζωή η μοναχή Αγαθαγγέλη του ησυχαστήριου Αγίων Θεοδώρων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Ιανουαρίου 2022

Έφυγε απο την ζωή η μοναχή Αγαθαγγέλη του ησυχαστήριου Αγίων Θεοδώρων

 





 Μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που για πολύν καιρό αντιμετώπιζε, αποδήμησε σήμερα το πρωί για τους Ουρανούς, σε ηλικία 72 ετών, η γνωστή σε πολλούς πιστούς χριστιανούς Μοναχή Αγαθαγγέλη, του Ι. Ησυχαστηρίου των Αγίων Θεοδώρων.

1

Η Μοναχή Αγαθαγγέλη (κατά κόσμον Καλλιρόη Γενναράκη), καταγόταν από τη Ροδιά. Από τα παιδικά της χρόνια είχε μεγάλη έλξη προς τα Θεία και μετά την ενηλικίωσή της ενεδύθη το ράσο και ακολούθησε με μεγάλη πίστη το Μοναχισμό.



Υπήρξε από τις πρώτες που συμμετείχαν στον κύκλο του αοιδίμου αρχιμανδρίτη και Ιδρυτή του Ησυχαστηρίου των Αγίων Θεοδώρων κυρού Τιμοθέου Τζανή, ο οποίος εκτίμησε την σεμνότητα, την ευσέβεια και την αγαθότητά της, και την είχε πάντα στο πλάϊ του.

Οι επισκέπτες και φίλοι του Ησυχαστηρίου, διέκριναν στο πρόσωπο της μοναχής Αγαθαγγέλης μια πραγματικά ενάρετη και χαρισματική υμνωδό του Κυρίου, που αγαπούσε τους ανθρώπους και με άπειρη καλοσύνη και ταπεινότητα συμπαραστεκόταν με την διαρκή προσευχή της στις δυσκολίες της ζωής που αντιμετώπιζαν.

Η απώλειά της προκαλεί μεγάλη οδύνη στις αδελφές του Ησυχαστηρίου, αλλά και σε όλους όσοι είχαν την αγαθή τύχη να την γνωρίσουν.

Ήδη η μοναχή Αγαθαγγέλη βρίσκεται στους Ουρανούς και σίγουρα θα καταλήξει στα δεξιά του Κυρίου, που με πραγματική πίστη τιμούσε και εξυμνούσε σε όλη την ταπεινή ζωή της.

Η κηδεία της ορίστηκε να τελεσθεί αύριο Σάββατο και ώρα 11 το πρωί, στο Ησυχαστήριο των Αγίων Θεοδώρων.

Ας είναι αιώνια η μνήμη της!

Κ.Τ.

πηγη www.neadrasis.gr/

1


Το Ιερό ησυχαστήριον Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Είναι νεώτερη μονή που ιδρύθηκε από τον Τιμόθεο Τζαννή το 1980.
94522472

CAM01284

CAM01223

CAM01219

CAM01221

CAM01222

%25CF%2583%25CE%25AC%25CF%2581%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B70005


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............