Τρία μεγάλα έργα του Δήμου Χανίων δρομολογούνται με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

29 Δεκεμβρίου 2021

Τρία μεγάλα έργα του Δήμου Χανίων δρομολογούνται με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης

Στο μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, βρέθηκε σήμερα Τρίτη, 28/12/2021, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης για την υπογραφή της ένταξης χρηματοδότησης τριών μελετών για έργα στον Δήμο Χανίων, από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

 p1

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, παρών ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματικής Σύμβασης Παλιάς Πόλης της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, Αντώνης Μυλωνάς.

Συγκεκριμένα, με την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» της Πράξης «Μελέτη Αποκατάστασης και Επανάχρησης της Βίλας Πωλογιώργη», της Πράξης «Μελέτη Αποκατάστασης και Επανάχρησης της Βίλας Σβάρτς και της Πράξης «Μελέτη Ανάπλασης Ανατολικής Τάφρου Ενετικών Οχυρώσεων Παλιάς Πόλης Χανίων», μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης τρία μεγάλα έργα, προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για τον Δήμο Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε χαρακτηριστικά στην τοποθέτηση του, μετά την υπογραφή των εντάξεων: «Με πολύ μεγάλη χαρά εδώ, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη η ένταξη τριών πολύ σημαντικών μελετών που έχουν αναφορά σε 2 εμβληματικά κτίρια των Χανίων, τα οποία επιτέλους βρίσκουν το δρόμο για την αποκατάσταση και την επανάχρηση τους. Αναφέρομαι στην βίλα Πωλογιώργη και στη Βίλα Σβαρτς καθώς επίσης και στην χρηματοδότηση μιας ακόμα πολύ σημαντικής μελέτης που έχει να κάνει με μία συνολική ανάπλαση της Ανατολικής Τάφρου».


Ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης στην υλοποίηση μεγάλων έργων για τον Δήμο Χανίων: «Για ακόμα μία φορά, η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Χανίων, χρηματοδοτώντας τις μελέτες οι οποίες θα οδηγήσουν το επόμενο διάστημα στην υλοποίηση των πολύ σημαντικών έργων, που θα αλλάξουν την εικόνα και τη λειτουργία όχι μόνο του κέντρου της πόλης, αλλά και περιαστικά».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε: «Τρείς σημαντικές συμβάσεις για μελέτες, εντάσσονται στο περιφερειακό μας πρόγραμμα για τον Δήμο Χανίων. Από τη νέα προγραμματική περίοδο τα 1,8 εκατομμύρια είναι για τον Δήμο Χανίων.  Αυτό το οποίο πρέπει να δούμε και για το δήμο Χανίων επειδή εντάσσεται στα σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης που το ποσό το οποίο μπορεί να πάρει μπορεί να ξεπεράσει τα 20 με 25 εκατομμύρια που είναι πραγματικό γιατί οι εκπτώσεις επιστρέφονται στο δήμο αλλά ο οραματισμός ο οποίος υπάρχει για τα έργα τα οποία είναι έργα πολιτισμού αλλά και Περιβάλλοντος και μία σειρά έργων τα οποία θα προτείνει ο δήμος μέσα από το σχέδιο το οποίο κάνει θα μπορώ να δώσω μία άλλη δυνατότητα στην προσέλκυση τουριστών αλλά και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων εδώ.» ενώ υπογράμμισε πώς «σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Χανίων θα μπορούμε να διεκδικήσουμε από κοινού σημαντικούς πόρους και από άλλα τομεακά προγράμματα των υπουργείων».

Αναφορικά, οι βίλες Σβάρτς και Πωλογιώργη, ιδιοκτησίας της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ, που για χρόνια παρέμεναν εγκαταλελειμμένες, βρίσκουν για πρώτη φορά τον δρόμο της αποκατάστασης και αξιοποίησής τους, ενώ η ανάπλαση των Ανατολικών Ενετικών Οχυρώσεων των Χανίων, αφορά σε ένα κρίσιμο και πολυαναμενόμενο έργο. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............