Ρίκα Διαλυνά: Από το Ηράκλειο στο Hollywood και στην Cinecittà Μια Ηρακλειώτισσα αυτοβιογραφείται…! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

29 Νοεμβρίου 2021

Ρίκα Διαλυνά: Από το Ηράκλειο στο Hollywood και στην Cinecittà Μια Ηρακλειώτισσα αυτοβιογραφείται…!

  Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00, Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Το ΠΣΚΗ, εγκαινιάζοντας έναν κύκλο αφιερώματος στους Ηρακλειώτες ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, τιμά τη γεννημένη στο Ηράκλειο Ρίκα Διαλυνά, μια γυναίκα με εκρηκτική ομορφιά, πολυσχιδές ταλέντο, πνευματικές αναζητήσεις και ξεχωριστό ήθος, που διέπρεψε στη χώρα μας και διεθνώς.


Μεγάλωσε με το όνειρο να φθάσει στην Αμερική, σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, διακρίθηκε για την ομορφιά της (Σταρ Ελλάς [1954] και πέμπτη στην κατάταξη της Μις Υφήλιος [1954]), κατέκτησε το Hollywood, την Cinecittà και τον «καλό ελληνικό κινηματογράφο» και έγραψε τέσσερα μυθιστορήματα, κατά το πλείστον αυτοβιογραφικά: Η ζωή είναι παράξενη φίλε (2000), Ίσως ήταν μόνο όνειρο (2002), Μια βαλίτσα μοναξιά (2003) και Η ζωή μάς κάνει πλάκα (2016). Είναι εκείνη που είχε δηλώσει ότι «από προσωπικότητες θα μπορούσε να ερωτευτεί τον Κομφούκιο για τη σοφία του, τον Απόλλωνα για την ομορφιά του και τον Ωνάση για τα… γυαλιά του».

Παρουσία της τιμώμενης, θα μιλήσουν άνθρωποι που τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άννα Μαχαιριανάκη

Είσοδος ελεύθερη, με δελτία εισόδου που το κοινό μπορεί να προμηθευτεί από:

● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00) ● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3nQSiu6

● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης

Σύμφωνα με τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID-19, για την είσοδο σε κάθε κλειστή αίθουσα, οι θεατές οφείλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις και να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (να έχουν περάσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή νόσησης κατά την είσοδο, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το ΠΣΚΗ επιπρόσθετα θα τηρήσει, για μεγαλύτερη ασφάλεια του κοινού στις κλειστές του αίθουσες, αποστάσεις μεταξύ των θεατών.

· Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines

· Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines

· Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants

· Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services


Ρίκα Διαλυνά: Από το Ηράκλειο στο Hollywood και στην Cinecittà Μια Ηρακλειώτισσα αυτοβιογραφείται…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............