Έρχονται πλήθος χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Σητεία - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Νοεμβρίου 2021

Έρχονται πλήθος χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Σητεία

 

11 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Σητεία- Σε εξέλιξη η οργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Στις 11 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην περιοχή της Σητείας με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η προετοιμασία των φετινών εκδηλώσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη κι αποτελεί μία συλλογική προσπάθεια, Δήμου, φορέων, συλλόγων και κυρίως πολλών εθελοντών.



Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, όλοι μαζί καταβάλλουν μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που θα απολαύσουν τα παιδιά, αλλά και οι ενήλικες. Με την ευχή πάντα, να κυλήσουν όλα ομαλά το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς η πανδημία υφίσταται, καραδοκώντας να λειτουργήσει ως το… αρνητικό πνεύμα και των φετινών Χριστουγέννων…
Επί του παρόντος συνεχίζονται οι συζητήσεις και όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνάντησης για την διοργάνωση των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων, έχει ήδη σχηματοποιηθεί ο κορμός τους, ωστόσο εξετάζονται θέματα για να ολοκληρωθεί το πλαίσιο.
Στην συνάντηση, που φιλοξενήθηκε στον Τεχνοχώρο του Δήμου Σητείας, η ανταπόκριση ήταν σημαντική και η διάθεση όλων προς την κατεύθυνση δημιουργίας και πραγματοποίησης δράσεων που θα απολαύσουν κυρίως τα παιδιά στην διάρκεια της εορταστικής περιόδου.


Χρήσιμα συμπεράσματα
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Κωστής Λυμπερίου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας Άρης Αλάτσαρης αναφέρθηκαν στα μέχρι τώρα δεδομένα της φετινής διοργάνωσης.
«Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση με φορείς του Δήμου μας, συλλόγους, με πολλούς εθελοντές κάτι που δημιουργεί μεγάλη χαρά και τους ευχαριστώ από καρδιάς. Οι εθελοντές είναι αυτοί που αποτελούν την ψυχή και των εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, και των αποκριάτικων και του καλοκαιριού. Είναι πάντα κοντά στο ΔΟΚΑΣ, στην Δημοτική Κοινότητα, στο Δήμο και μας στηρίζουν», τόνισε ο κ. Λυμπερίου.

«Η συνάντηση επέφερε χρήσιμα συμπεράσματα. Συζητήσαμε και έχει δημιουργηθεί αυτή την στιγμή ένα πρόγραμμα με πολλές εκδηλώσεις κυρίως για τους μικρούς μας φίλους γιατί άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά. Είναι χαρά, παραμύθια, παιχνίδια, κάλαντα… Η Φιλαρμονική θα στηρίξει πολλές από τις δράσεις. Επίσης φορείς και σύλλογοι όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Εστίασης και άλλοι, αγκαλιάζουν τα Χριστούγεννα.


Προσπαθούμε να μπούμε σε μία κανονικότητα που να θυμίζει προηγούμενα Χριστούγεννα. Είμαστε εν αναμονή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, διότι, όπως είναι γνωστό, πολλές φορές οι εξελίξεις τρέχουν πιο γρήγορα και προσπαθούμε να συμβαδίζουμε με αυτές», συμπλήρωσε.
Το χρονοδιάγραμμα
Από τα τέλη Νοεμβρίου σταδιακά θα ξεκινήσει ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της Σητείας -όχι μόνο κεντρικά αλλά σε όλη τη πόλη- ώστε να συμβάλει στην δημιουργία ενός εορταστικού κλίματος.
Στις 11 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία σηματοδοτώντας την έναρξη των εκδηλώσεων. Μία βραδιά που θα πλαισιωθεί με μουσική, χορό και κεράσματα προς τον κόσμο.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Λυμπερίου προγραμματίζονται αρκετές εκδηλώσεις και δράσεις, οι οποίες θα ενταθούν μετά τις 20 Δεκεμβρίου.


Ο χώρος
Μία διαφοροποίηση της φετινής διοργάνωσης αφορά τον χώρο όπου θα φιλοξενηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό. Όπως ανέφερε ο κ. Αλάτσαρης, υπάρχει ο σχεδιασμός για να «μετακομίσει» και να τοποθετηθεί περιμετρικά της κεντρικής πλατείας για πρακτικούς κυρίως λόγους. Τα προηγούμενα χρόνια τα σπιτάκια τοποθετούνταν στον ακριβώς δίπλα χώρο του δημοτικού κήπου, ωστόσο, επειδή παρατηρήθηκαν κάποια τεχνικά θέματα, σχεδιάζεται φέτος η τοποθέτηση τους περιμετρικά της πλατείας στην οποία θα δώσει και μία διαφορετική εικόνα

«Υπάρχουν πράγματι αρκετές εκδηλώσεις. Σύσσωμη η εθελοντική κοινότητα της Σητείας, οι φορείς ανταποκρίθηκαν στον κάλεσμα μας και όπως φάνηκε από την συνάντηση υπάρχει η όρεξη να συνδιοργανωθούν και να πραγματοποιηθούν πολλές δραστηριότητες. Αν όλα κυλήσουν ομαλά όσον αφορά το υγειονομικό επίπεδο, νομίζω ότι τα φετινά θα είναι Χριστούγεννα όπως παλιά κι ενδεχομένως και καλύτερα. Προετοιμαζόμαστε για το καλύτερο και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά» τόνισε ο κ. Αλάτσαρης.


Ο Γύρος της Σητείας
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι την επόμενη ημέρα της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου δηλαδή στις 12 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα και «ο Γύρος της Σητείας». Οι διαδικασίες όπως ανέφερε ο κ. Λυμπερίου έχουν ξεκινήσει, είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία στο πλαίσιο των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για τη διαδρομή υπάρχει σχεδιασμός σε συνεργασία με τους αθλητές της περιοχής και σύντομα θα ανακοινωθεί η προκήρυξη του αγώνα, που θα περιλαμβάνει διαδρομές 5 και 10 χλμ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............