Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο τα “81α Αρκάδια” - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Νοεμβρίου 2021

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο τα “81α Αρκάδια”

 Οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία σημείωσαν τα 81α Αρκάδια. Η ιστορική διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη των νεκρών της Αρκαδικής Εθελοθυσίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 στο Ρέθυμνο, με την συμμετοχή 200 δρομέων οι οποίοι έτρεξαν στον κλασικό και ιστορικό ημιμαραθώνιο «Αρκάδιο Δρόμο» των 22,4 χλμ.


Επίσης, 200 ήταν οι συμμετοχές στα 6.000 μέτρα, 300 συμμετοχές στα 1.000 μέτρα δημοτικών Σχολείων (μαθητές –τριες), 100 συμμετοχές στα 2.000 μέτρα Γυμνασίων-Λυκείων (μαθητές-τριες), 10 συμμετοχές στα 1.000 μέτρα ΑμεΑ, 26 συμμετοχές στο Κρητικό Βόλι μαθητών, ανδρών και βετεράνων.
Στη φετινή διοργάνωση των 81ων Αρκαδίων Αγώνων καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών των τελευταίων ετών.
Όπως κάθε χρόνο, επίκεντρo των εκδηλώσεων ήταν η Ι.Μ. Αρκαδίου όπου δόθηκε η εκκίνηση των αθλητών, οι οποίοι τερμάτισαν στο Δημοτικό Στάδιο Ρεθύμνου, το γήπεδο «Σοχώρα», στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.
Η φετινή διοργάνωση διέφερε σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς εξαιτίας της πανδημίας, τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Η εκκίνηση των δρομέων ήταν τμηματική ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, σε όλους τους συμμετέχοντες διανεμήθηκε προστατευτική μάσκα και μπλουζάκι διοργάνωσης, οι απονομές διεξήχθησαν με λιτό τρόπο ενώ όλοι οι συμμετέχοντες (αθλητές, εθελοντές, εργαζόμενο, κριτές) τήρησαν το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Αγώνες Πατινιών
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι Αρκάδιοι Αγώνες Πατινιών του Ο.Κ.Α. Πρέβελη, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στη Μαρίνα Ρεθύμνου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνης.
Νεαροί αθλητές τεσσάρων σωματείων που καλλιεργούν το άθλημα των πατινιών στην Ελλάδα, σε Ρέθυμνο, Πάτρα και Αθήνα, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, με τα Ρεθυμνιωτάκια να ξεχωρίζουν για άλλη μια φορά στα βάθρα.
Η διοργάνωση δεν θα μπορούσε να φέρει σε πέρας τον σκοπό της χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη: του Λιμενικού Σώματος, που έκλεινε τμήμα του κυκλικού κόμβου της Μαρίνας, παρέχοντας ασφαλή διαδρομή για τον αγώνα, του Ερυθρού Σταυρού, που είχε την εποπτεία όλης της διαδρομής για την ασφάλεια των αθλητών, του γιατρού Αλέξανδρου Αποστόλου, αλλά και των εθελοντών, που αν και ήταν γονείς αθλητών, κάλυψαν με ιδιαίτερο ζήλο όλες τις ανάγκες της διοργάνωσης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
Ε.Ε.Σ. (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ)
Σ.Ε.Π. (ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ)
Σ.Ε.Ο. (ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΟΔΗΓΩΝ)
V-STROM
ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ- ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΡΙΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΡΑ
ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΛΑΟΥΤΟ
ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΟΥΤΟ
ΑΘΛΗΤΕΣ
Κ.Φ.Α. ΚΑΙ ΚΡΙΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
ΒΡΑΒΟΡΙΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ <<Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ>>
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Διοργανωτές 81ων Αρκάδιων
Τα «81α Αρκάδια» διοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου, την ομάδα Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου, τον ΟΚΑ Αρκάδι, τον ΟΚΑ Πρέβελη, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, τους Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race, τον Αθλητικό Σύλλογο «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Διαδρομής Αρκαδίου Δρόμου. Πρώτος διοργανωτής των Αρκάδιων Αγώνων υπήρξε ο Α.Ο. Ατρόμητος Ρεθύμνου, όπου το 1930 διοργάνωσε με την έγκριση της Ε.Γ.Α.Σ., τα Α’ ΑΡΚΑΔΙΑ στο Εθνικό Στάδιο Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............