3 προτεινόμενες εκδηλώσεις βιβλίου στον ΙΑΝΟ, απο Δευτέρα 4 έως 9 Οκτωβρίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Οκτωβρίου 2021

3 προτεινόμενες εκδηλώσεις βιβλίου στον ΙΑΝΟ, απο Δευτέρα 4 έως 9 Οκτωβρίου

 1. Παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Βασιλικού, με τίτλο «Η μνήμη επιστρέφει με λαστιχένια πέδιλα», από τις Εκδόσεις Κέδρος. «Η μνήμη επιστρέφει με λαστιχένια πέδιλα. Αυτοβιογραφία». Ένα εξομολογητικό κείμενο που ξεπερνά τα όρια μιας προσωπικής ιστορίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 19:30 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.



Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια ζωή σαν μυθιστόρημα. Αναμνήσεις και συγγραφικές δοκιμές. Συναντήσεις με κορυφαίους εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών του 20ού αιώνα, Έλληνες και ξένους, με πολιτικούς αλλά και καθημερινά πρόσωπα. Η εγκατάσταση σε πόλεις του εξωτερικού και η αυτοεξορία στο Παρίσι. H επιστροφή στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης και οι νέες προκλήσεις. Παράλληλα, το alter ego του συγγραφέα συνθέτει μια ημι-μυθιστορηματική αφήγηση. Μια πολυτάραχη και συναρπαστική ζωή. 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: https://www.ianos.gr/i-mnimi-epistrefi-me-lastichenia-pedila-0510389?gclid=Cj0KCQjw1ouKBhC5ARIsAHXNMI9MSzoxsXTMqo39_GWEYCFCvEoR0Et-01_Qtpqgaqvk3h2KoAU83O8aAil2EALw_wcB

 

 

2. Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Παπαδόπουλου με τίτλο «Κυματοθραύστες: Απροσδόκητοι πρωταγωνιστές μιας συλλογικής δοκιμασίας», από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Ένα εξομολογητικό κείμενο που ξεπερνά τα όρια μιας προσωπικής ιστορίας. Αληθινές ιστορίες μιας δύσκολης πραγματικότητας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στις 19:30 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Γαρυφαλλιά Πουλάκου (παθολόγος - λοιμοξιολόγος, Επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ), Τάσος Τέλλογλου (δημοσιογράφος της εφημερίδα «Η Καθημερινή»καθώς και ο συγγραφέας του βιβλίου.


 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

[...] Οκτώ άνθρωποι που ήρθαν αντιμέτωποι με τα κύματα της πανδημίας και βγήκαν νικητές μιλούν για τη ζωή τους, τα όνειρά τους, τις ανατροπές και την αναπάντεχη δύναμη ψυχής που βρήκαν μέσα τους για να προχωρήσουν, να τα καταφέρουν και να προσφέρουν στους άλλους. Τα άγνωστα πρόσωπα που χειροκροτήσαμε όλοι μας αφηγούνται τώρα τις ιστορίες τους στον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαδόπουλο. Μας δίνουν κουράγιο κι έμπνευση για το αύριο. [...]

 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: https://www.ianos.gr/kimatothrafstes-0514185



3. Παρουσίαση βιβλίου του Αλέξανδρου Καψοκόλη με τίτλο «Το Άβατο. Η ματωμένη γη», από τις εκδόσεις Βακχικόν. Ένα βιβλίο με το οποίο μεταφερόμαστε στο μέλλον, σε έναν πλανήτη που ο υπερπληθυσμός και η ασέβεια απέναντι στη φύση οδηγούν τους ηγέτες του να συσκεφτούν, για να… τον σώσουν! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 18:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Κατερίνα Λέχου (ηθοποιός) και ο Στέφανος Δάνδολος (συγγραφέας)


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σήμερα κλείνω τα πενήντα δύο μου και είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί πραγματικά μιας και, απ’ ό,τι όλα δείχνουν, έφτασε το τέλος μας. Πεντακόσιες δεκαεφτά χιλιάδες άνθρωποι! Τόσοι επέζησαν από τον φονικότερο πόλεμο που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Ο πόλεμος αυτός ξεκίνησε είκοσι χρόνια πριν και δεν ήταν μεταξύ μας… Το μέρος όπου καταφύγαμε αρκετοί από εμάς το ονομάσαμε Άβατο, καθώς πιστεύαμε πως ήταν απλησίαστο ή απρόσιτο. Η κανονική του ονομασία πριν ξεσπάσουν όλα αυτά ήταν Σταθμός 8, ένα λιμάνι της Βοστόνης στην πολιτεία της Μασαχουσέτης. 2… μ.Χ. Οι εννιά ηγέτες των ισχυρότερων κρατών του κόσμου καλούνται να λύσουν το πρόβλημα του υπερπληθυσμού του πλανήτη. Η απόφαση που παίρνουν οδηγεί άθελά τους την ανθρωπότητα στην καταστροφή της. Οι λίγοι που επέζησαν παραμένουν κλεισμένοι σε μια βάση, το Άβατο, και προσπαθούν όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να μάθουν γιατί οδηγήθηκαν εκεί, στο τέλος τους. Εκτός από το άγνωστο, μια νέα απειλή εμφανίζεται, ένα νέο «είδος», που θέλει να κυριαρχήσει στη Γη. Ονομάζονται Σκοτεινοί και ήρθαν για να μείνουν και όχι για να συνυπάρξουν. 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: https://www.ianos.gr/to-avato-i-matomeni-gi-0506594


(!) Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση των εκδηλώσεων με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας . 

 

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.  

 

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€ 



 

Με εκτίμηση,

Σταμάτης Νικηταράς


IANOS Εργαστήρια

IANOS | T 2103217929 | F 2103217686 | www.ianos.gr


3 προτεινόμενες εκδηλώσεις βιβλίου στον ΙΑΝΟ, απο Δευτέρα 4 έως 9 Οκτωβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............