Τιμητικός εναρκτήριος αγώνας του Χάρη Μαμουλάκη με τον GM Γιάννη Παπαϊωάννου στο 48ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Α’ Εθνικής - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Σεπτεμβρίου 2021

Τιμητικός εναρκτήριος αγώνας του Χάρη Μαμουλάκη με τον GM Γιάννη Παπαϊωάννου στο 48ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Α’ Εθνικής

 Στο 48ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Α΄ Εθνικής που ξεκίνησε την Τρίτη 07/09 στην Αθήνα, παρευρέθηκε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.Ο Χάρης Μαμουλάκης μαζί με τον GM Γιάννη Παπαϊωάννου πραγματοποίησαν τον τιμητικό, εναρκτήριο αγώνα του Πρωταθλήματος, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του Προέδρου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Στάθη Ευσταθόπουλου.Αμέσως μετά, ο Χάρης Μαμουλάκης με δήλωσή τόνισε ξανά την αναγκαιότητα να μπει το σκάκι στα σχολεία, αναφέροντας: «Για κάποιους είναι ένα παιχνίδι, για άλλους μια τέχνη, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν ότι το Σκάκι είναι μια επιστήμη. Απαιτεί συγκέντρωση, διορατικότητα, στοχοπροσήλωση και ανάπτυξη. Ό,τι δηλαδή χρειάζεται κάθε άνθρωπος στη ζωή και στην καθημερινότητά του. Γι’ αυτό και το σκάκι αξίζει να μπει στα σχολεία για να μυηθούν τα παιδιά μας στην μαγεία του αθλήματος που ανοίγει ορίζοντες και διαμορφώνει έναν τρόπο σκέψης που θα τα ακολουθεί και θα τα στηρίζει σε όλη τους τη ζωή.».


 

Όπως είναι γνωστό, ο Χάρης Μαμουλάκης υπήρξε Πρωταθλητής Ελλάδος με τα χρώματα του Ηράκλειο Ο.Α.Α. (Διασυλλογικό Πρωτάθλημα 1992 και 1993), ενώ τον Απρίλιο του 2021 κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο μεταξύ των μη Grand Maitr στο European Parliamentary Friendship Online Chess Tournament, τουρνουά στο οποίο συμμετείχαν 32 κορυφαίοι σκακιστές - Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, ενώ ισοβάθμησε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια GM Antoaneta Stefanova, με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε 7 αγώνες.

 

Οι αγώνες του 48ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος μεταδίδονται απευθείας μέσω της πλατφόρμας chess24 και της πλατφόρμας lichess.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............