«Σ’ ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου» - Φίλιος Ζευς - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Σεπτεμβρίου 2021

«Σ’ ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου» - Φίλιος Ζευς

 

Σείστηκε η γη στην Κρήτη και ράγισαν σπίτια και καρδιές. Έπεσαν τοίχοι, γκρεμίστηκαν στέγες μιας ζωής. Βαρύ το κλίμα κι ο πόνος βουβός.

Μετά το πρώτο σοκ, ο άνθρωπος τραβάει το βλέμμα από τους πεσμένους τοίχους και κοιτάει τον συνάνθρωπο. Απλώνει το χέρι να βοηθήσει. Να γαληνέψει το σώμα και την ψυχή.


Αυτό έκανε και η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας «Φίλιος Ζευς», που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη λαβωμένη περιοχή. Πλήρης εξοπλισμός διάσωσης και πρώτων βοηθειών, μαζί με τους εθελοντές της ομάδας τέθηκαν στην υπηρεσία φορέων και πολιτών. Έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε συμπολίτες μας που είχαν μικροτραυματισμούς και μαζί με το στρατό έστησαν τις πρώτες σκηνές που έφτασαν στο Αρκαλοχώρι. Και στήνουν ακόμα. 

Όχι όμως μόνο στην κωμόπολη που χτυπήθηκε. Βρέθηκαν και στα γύρω χωριά: στο Χουμέρι, στο Σαμπά, στη Μουσούτα, στο Αρχοντικό, στη Ζήντα, στον Ευαγγελισμό, στο Γάσι… Έστησαν σκηνές, είπαν λόγια παρηγοριάς, εμψύχωσαν τους κατοίκους. Η ανταμοιβή του εθελοντή μεγάλη: «δεν έχω παιδί μου τίποτα να σε φιλέψω, αλλά σ’ ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!»

Η Εθελοντική Ομάδα «Φίλιος Ζευς» βρίσκεται διαρκώς, με δική της σκηνή στον εκθεσιακό χώρο του Αρκαλοχωρίου και παραμένει στη διάθεση τόσο των φορέων του τόπου, όσο και των πολιτών που έχουν ανάγκη.

Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες η ανάγκη του εθελοντισμού γίνεται πιο επιτακτική, η αξία του πιο εμφανής και η ενίσχυσή του αυτονόητη. Κανείς δεν περισσεύει! Όλοι μαζί θα θεραπεύσουμε τις πληγές, θα βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο να σταθεί όρθιος ξανά, με αξιοπρέπεια και περηφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............