Εργα προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ για το Λιμ. Χερσονήσου ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Σεπτεμβρίου 2021

Εργα προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ για το Λιμ. Χερσονήσου ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης

 Ένα έργο-σταθμός που αλλάζει όχι μόνο την όψη, αλλά και το τουριστικό προϊόν του Λιμένα Χερσονήσου ανακοίνωσε σήμερα σε επίσημη επίσκεψή του στο Δήμο Χερσονήσου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.


Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος και η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου παρουσίασαν στον Υπουργό, κ. Πλακιωτάκη, στο Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη και σε στελέχη του ΥΝΑΝΠ το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για το αναπτυξιακό πρόγραμμα έργων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου, έργα τα οποία πρόκειται να προχωρήσουν άμεσα και για τα οποία ο Υπουργός ανακοίνωσε την ένταξή τους στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό πέντε (5) εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα έργα αφορούν στην επέκταση του προσήνεμου μόλου και στην ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του λιμένα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Λιμ. Χερσονήσου έγινε αποδεκτή η πρόταση της δημοτικής αρχής για χρηματοδότηση μελετών για τη νήσο Ντία και των αναγκαίων λιμενικών υποδομών.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, δήλωσε ότι «η σημερινή ημέρα δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιστορική για το Λιμάνι Χερσονήσου», ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό και το επιτελείο του για την άριστη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση σε ένα οραματικό σχεδιασμό για την ανάπλαση του παράκτιου μετώπου, που «μετά τη σημερινή μέρα, σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά.»

Επίσης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου, Κώστα Παρλαμά και τα στελέχη του ΔΛΤ για την από

κοινού σκληρή δουλειά και τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξαν στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης των διαδικασιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Ηρακλείου ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Χειρακάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπάτσης, Κώστας Αναστασάκης, Μανώλης Καλαϊτζάκης, Γιώργος Μπαγουράκης, Κώστας Ζαχαριουδάκης και Μανώλης Ανυφαντάκης.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Β΄ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου με υποδοχή από τη Διοικητή του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου, Αθανασία Περυσινάκη και στη συνέχεια ξενάγηση στην παλαιοχριστιανική Βασιλική πάνω στο λόφο Καστρί από την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, Βάσω Συθιακάκη, όπου μάλιστα υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δέσμευση διερεύνησης για πιθανή ενίσχυση των αρχαιολογικών ανασκαφών. Ακολούθησε περίπατος και αυτοψία στη χερσαία ζώνη του Λιμένα και συνομιλία με κατοίκους της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............