Ας γνωρίσουμε τα βήματα του Βασιλιά Μίνωα! 13η Μινωική Διαδρομή την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Σεπτεμβρίου 2021

Ας γνωρίσουμε τα βήματα του Βασιλιά Μίνωα! 13η Μινωική Διαδρομή την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

 


Μια διαδρομή απείρου φυσικού κάλλους με μυθολογικό χρώμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για ακόμη μια χρονιά όλοι όσοι συμμετάσχουν στη 13η Μινωική Διαδρομή που διοργανώνουν την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Καστελλίου, Ασκών, Κασταμονίτσας, Λύττου, Ψυχρού, Κάτω Μετοχίου και Πλάτης.

Οι περιπατητές θα πραγματοποιήσουν πεζοπορία διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών με αφετηρία την Ακρόπολη της αρχαίας Λύττου στις 8:00π.μ. και τερματισμό το Δικταίον Άντρον, τόπο γέννησης του Δία, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Συγκεκριμένα, θα ακολουθηθεί η εξής διαδρομή: Ακρόπολη αρχαίας Λύττου – Τοίχος - Συκιάς Νερό - Άη Γιώργης Φλέγες - Βόλιτες - Τσούλη Μνήμα – Χορτασά – Χώνος - Κάτω Μετόχι - Άγ. Χαράλαμπος – Πλάτη – Ψυχρό - Δικταίον Άντρον.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της μυθολογικής διαδρομής που ακολουθούσε ο Βασιλιάς Μίνωας κάθε εννέα χρόνια επισκεπτόμενος το Δικταίον Άντρον προκειμένου να συναντήσει τον πατέρα του Δία, ο οποίος τού υπαγόρευε τους “Θεϊκούς Νόμους”  καθώς και η αναβίωση της παράδοσης με το ρίξιμο  της πέτρας  του αναθέματος, στου “Τσούλη  το Μνήμα”.

Οι ενδιαφερόμενοι περιπατητές μπορούν να  χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο του Δήμου  Μινώα Πεδιάδας προκειμένου να μεταβούν στον χώρο αφετηρίας στην Αρχαία Λύττο. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από το Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου στις 07.00 π.μ. ενώ στις 07.30 π.μ. θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Καστελλίου. Παράλληλα, από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου θα ξεκινήσει, αντίστοιχα, λεωφορείο προς την αφετηρία της διαδρομής στις 06:00 π.μ. της Κυριακής από το Κάτω Μετόχι, περνώντας περιμετρικά από τις κοινότητες της περιοχής.

Η επιστροφή των οδοιπόρων θα γίνει με το λεωφορείο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, από την πλατεία Ψυχρού και αφού ακολουθήσει μικρό κέρασμα στην περιοχή αλλά και απονομή αναμνηστικών δώρων.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2891340115 & 6972817716 του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, και 2844340155 & 2844340148 του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

 

Η 13Η Μινωική Διαδρομή διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και «ΚΓ’ Δικταία 2021» του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψυχρού “ο Ξένιος Ζευς”.

 Ας γνωρίσουμε τα βήματα του Βασιλιά Μίνωα! 13η Μινωική Διαδρομή την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............