Μήνυμα του Σέβ Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ Κυρίλλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Σεπτεμβρίου 2021

Μήνυμα του Σέβ Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ Κυρίλλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022.

 Ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη ελπίδα, προσδοκίες, νέους στόχους, δημιουργική διάθεση και αισιοδοξία για το μέλλον. Μετά το απαραίτητο καλοκαιρινό διάλειμμα επιστρέφετε στα θρανία και στο γνώριμο περιβάλλον του σχολείου, για να συνεχίσετε μέσα από τη διδακτική διαδικασία την προσπάθεια απόκτησης του αγαθού της μόρφωσης και της καλλιέργειας αξιών, ιδανικών, τρόπων σκέψης και ήθους ζωής.


Εδώ, στον χώρο του σχολείου συντελείται η πολύπλευρη ανάπτυξή σας και η διάπλασή σας σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες, μέσω της μετάδοσης των αναγκαίων γνώσεων, της καλλιέργειας των δεξιοτήτων σας και του μοιράσματος πολύτιμων εμπειριών.

Σε αυτή τη δημιουργική πορεία σας εμπνέουν και σας καθοδηγούν οι Εκπαιδευτικοί - Καθηγητές σας, που κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, με πολύ ζήλο και πνεύμα αγάπης, θυσίας και προσφοράς επιτελούν το λειτούργημά τους. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφέρει ότι «ουδέν γαρ ούτω προς διδασκαλίαν επαγωγόν, ως το φιλείν και φιλείσθαι», δηλ. θεωρεί τη σχέση και την αμοιβαία αγάπη που αναπτύσσεται ανάμεσα στο δάσκαλο και στο μαθητή ως τον παιδαγωγικότερο τρόπο αγωγής, διότι αυτή είναι που αγγίζει την καρδιά και το μυαλό. Επίσης σε κάθε βήμα σας έχετε τη συμπαράσταση των γονιών σας, που αγωνίζονται να σας προσφέρουν τα απαραίτητα εφόδια για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

Εύχομαι πατρικά και από καρδίας η βοήθεια και η χάρη του Μεγάλου Παιδαγωγού Χριστού να σας συνοδεύει την καινούργια χρονιά, κατά την οποία χρειάζεται η απαραίτητη προσοχή σας στην πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, η οποία μας στέρησε πολλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία, επιμονή και πρόοδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............