Στην έκθεση «Τα νησιά των ανέμων» στο Ενετικό Φρούριο Κούλες ο Χάρης Μαμουλάκης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Αυγούστου 2021

Στην έκθεση «Τα νησιά των ανέμων» στο Ενετικό Φρούριο Κούλες ο Χάρης Μαμουλάκης

 Την έκθεση με τίτλο «Τα νησιά των ανέμων. Ο ναυτικός πολιτισμός του Προϊστορικού Αιγαίου» που παρουσιάζει την ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο της 3ης και 2ης χιλιετίας π.Χ. στο Ενετικό Φρούριο Κούλες στο Ηράκλειο, επισκέφτηκε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.


Η έκθεση, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και τον Δήμο Ηρακλείου, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διαχρονική σημασία της ναυσιπλοΐας στο Αιγαίο ερευνώντας το γεωγραφικό υπόβαθρο, τις κοινωνικές και οικονομικές προϋποθέσεις, τη διοικητική οργάνωση και κυρίως την τεχνολογική εξέλιξη στον τομέα της ναυπηγικής τέχνης. Πρόκειται για τη δεύτερη παρουσίαση της σημαντικής έκθεσης, μετά τα εγκαίνια της το 2020 στον χώρο του Μουσείου της Γόρτυνας, όπου επίσης είχε επισκεφτεί ο Χάρης Μαμουλάκης.

Παράλληλα, ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με αρχαιοφύλακες του φρουρίου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το ότι παραμένουν απλήρωτοι παρά το ότι έχουν προσληφθεί από τα μέσα του περασμένου Μαΐου και γι’ αυτόν τον λόγο, το Εργατικό Κέντρο Ηράκλειου έχει προκηρύξει στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Αυγούστου, από τις 12.00 έως τις 3.30 το μεσημέρι. 

Ο Χάρης Μαμουλάκης δήλωσε αρωγός στον αγώνα τους και δεσμεύτηκε ότι θα ασκηθούν πιέσεις μέσω των προβλεπόμενων μέσων Κοινοβουλευτικού ελέγχου, έτσι ώστε να δοθεί άμεση λύση στο σημαντικό αυτό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............