Ελούντα Έτος 1977 Και Η Έκρηξη Του Τουρισμού Με Το Ποιός Πληρώνει Τον Βαρκάρη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Αυγούστου 2021

Ελούντα Έτος 1977 Και Η Έκρηξη Του Τουρισμού Με Το Ποιός Πληρώνει Τον Βαρκάρη

 Το "Ποιός πληρώνει τον Βαρκάρη;" αποτέλεσε το έναυσμα για την έκρηξη του τουρισμού, την επομένη χρονιά της προβολής του, στην Κρήτη. Μάλιστα η ταβέρνα των ηρώων Νίκου και Ελένης Βασιλάκη υπάρχει ακόμα στην Ελούντα με το όνομα "Ferryman Taverna"

Μια εξαίσια ιστορία με στοιχεία αρχαίας τραγωδίας και ρομαντισμού η οποία παραμένει ενδιαφέρουσα και ύστερα από 35 χρόνια από την αρχική προβολή της.

tn_JH%2Bportraitx

Το 1977 το BBC συνεργάστηκε με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τα γυρίσματα μιας επιτυχημένης σειράς, ενός αισθηματικού θρίλερ, το «Ποιος πληρώνει τον Βαρκάρη;» (Who pays the Ferryman?) H μουσική της σειράς γραμμένη από τον Έλληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο έγινε παγκόσμια επιτυχία. 

A1

Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στην Ελούντα και αποτέλεσε το έναυσμα για την έκρηξη του τουρισμού, την επομένη χρονιά της προβολής του, στην Κρήτη. Μάλιστα η ταβέρνα των ηρώων Νίκου και Ελένης Βασιλάκη είναι αυτή με το όνομα «Ferryman Taverna», η δική μας.

Ferryman_titles


O επιτυχημένος σεναριογράφος Michael J. Bird δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την Ελλάδα, την ιστορία της και την πλούσια μυθολογία της.
Το 1975 κατά την διάρκεια των διακοπών του στον Αγ.Νικόλαο της Κρήτης άκουσε έναν τουρίστα συμπατριώτη του να αναφέρει ότι είχε να έρθει στο νησί από τότε που πολέμησε με τους Αντάρτες στον Β' παγκόσμιο πόλεμο. 
Και έτσι γεννήθηκε η ιδέα της πιο επιτυχημένης του σειράς, ενός αισθηματικού θρίλερ, που ολοκληρώθηκε σε 8 επεισόδια.



Ο 'Αγγλος επιχειρηματίας Alan Haldane πολέμησε με την Ελληνική Αντίσταση κατά την μάχη της Κρήτης και έγινε μια μυθική φιγούρα γνωστός σε πολλούς Κρητικούς με το όνομα Λέανδρος.

new%2Bgreek%2Bversionbook

Τριάντα χρόνια μετά έχοντας χάσει την επιχείρηση του και την γυναίκα του σε αυτοκινητικό δυστύχημα αποφασίζει να επιστρέψει στην Κρήτη για να βρει την πρώτη του αγάπη, την Μελίνα.
Και η ιστορία ξεκινάει... αλλά ο Haldane δε θα μπορούσε να διανοηθεί τις συνέπειες της επιστροφής του και τα τραγικά γεγονότα που θα επακολουθήσουν. Ζήλεια, μίσος και εκδίκηση οδηγούν σε βεντέτες και δολοφονίες. 

tn_Ferryman%2Btaverna%2B1

Το BBC συνεργάστηκε με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για να μοιραστούν τα έξοδα της παραγωγής.Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στη Ελούντα της Κρήτης υπό την σκηνοθετική ματιά του William Slater και το καστ αποτελείτο από Άγγλους και Έλληνες ηθοποιούς.

WPTF%2BSmall%2BGroupx


Annika Zeferis (Betty Arvaniti)
Alan Haldane (Jack Hedley)
Elena Vassilakis (Maria Sokali)
Nikos Vassilakis (Nikos Verlekis)
Matheos Noukakis (Takis Emmanouel)


tn_babis4

Έπαιζαν επίσης:
Ariadne (Marina Sirtis)
William Hebden (Jack Watson)
Jo Hebden (Lalla Ward)
Dimitrios (Kostas Passalis)
Lorna Mathews (Ann Lynn)
Petros Matakis (Steve Plytas)
Tony Viglis (Gareth Thomas)
Father Nikolaos (Costas Baladimas)
Xenophon Hasapis (Nikos Kouros)
Duncan Neve (Patrick Magee)
Mary Cooper (Elisabeth Chambers)
Leonard Cooper (Allan Mitchell)
Samantha Ross (Sally Knyvette)
Doctor (Kevork Malikyan)
Georgios Kaladis (Lambros Kotsiris)
Maria Kaladis (Anastasia Divoli)



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............