«Παραλίγο … Βεζύρης» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης την Δευτέρα 30 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

29 Αυγούστου 2021

«Παραλίγο … Βεζύρης» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης την Δευτέρα 30 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ

 Όταν το παραδοσιακό θέατρο σκιών συναντά το μαύρο θέατρο της Πράγας, το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι... «παραλίγο …Βεζύρης» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης την Δευτέρα 30 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».


Ο αγαπητός σε μικρούς και μεγάλους Καραγκιόζης, γίνεται τρισδιάστατος και ανεβαίνει στη Κουκλοσκηνή! Το κείμενο είναι βασισμένο στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Γιώργου Σκούρτη, που το καλοκαίρι του 1973 ανέβηκε στο θέατρο τέχνης σε σκηνοθεσία του τεράστιου Καρόλου Κουν. Η διασκευή έχει γίνει κατά τέτοιο τρόπο ώστε ακόμα και τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά να μπορούν να το παρακολουθήσουν με αμείωτο ενδιαφέρον, αναζητώντας τα βαθύτερα νοήματα του έργου, ενώ οι μικρότεροι θα ψυχαγωγηθούν με τα έντονα χρώματα, τις εκλεπτυσμένες κατασκευές και το χιούμορ του αγαπημένου ήρωα.

Στις παραστάσεις αυτές χρησιμοποιείται η τεχνική του μαύρου θεάτρου. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή τεχνική όπου σε συνδυασμό με την τεχνική του ζεστού φωτισμού εξαφανίζεται τελείως ο ανθρώπινος παράγοντας και οι κούκλες, μαζί με τα έντονα χρώματα, δείχνουν στα μάτια των θεατών να κινούνται μαγικά.

Πρόκειται για επαγγελματικές κουκλοθεατρικές παραστάσεις με μεγάλες κούκλες και πρωτότυπα σκηνικά.

Διάρκεια 50 λεπτά

Κατάλληλο για παιδιά έως και Στ΄ Δημοτικού Σχολείου

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.Κ.Ε.Η.

Ώρα Έναρξης: 21:00

Είσοδος: 7€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............