Γεύση Απο Τις Παραλίες Αλώνα, Ρουσσόσπασμα, Ποταμού Του Δήμου Σητείας - kriti traveller

kriti traveller

ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

...
Μια Βεγγέρα Του Παλιού Καιρού στην Κρήτη
...
Αγιος Παύλος Στον Νότο Της Κρήτης
...
Η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Και Οι Κρητικοί Άγιοι
...
Το Ring House Αναδεικνύει Την Άγρια» Γοητεία
...
Σπάνια Ζώα Της Κρήτης Που Απειλούνται Με Εξαφάνιση
Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

02 Ιουλίου 2021

Γεύση Απο Τις Παραλίες Αλώνα, Ρουσσόσπασμα, Ποταμού Του Δήμου Σητείας

 Αν από τον κεντρικό οικισμό του Ξερόκαμπου κατευθυνθείτε βορειοανατολικά και περάσετε τη μεγάλη αλυκή της περιοχής και μετά το ποτάμι που διαρρέει το φαράγγι Κατσουνάκι, θα φτάσετε σε ένα σημείο με εκτεταμένες αμμοθίνες με πιο χαρακτηριστικό φυτό το λευκό κρινάκι που ανθίζει το φθινόπωρο. 


03


Αφού σταθμεύσετε το αυτοκίνητο σας στο τελευταίο πλάτωμα , περπατήστε στο μονοπάτι που διασχίζει τις αμμοθίνες προσέχοντας να μην προκαλέσετε ζημιά στο εύθραυστο οικοσύστημα, και φτάνετε σύντομα στην εκπληκτική παραλία της Αλώνας, γνωστή κι ως Κρινάκια. 

07

01

Η παραλία έχει άμμο και ρηχά καταγάλανα νερά, ενώ στα ανατολικά η παραλία διακόπτεται απότομο από υπέροχους βράχους. Στην παραλία δεν υπάρχει καθόλου φυσική σκιά, γι' αυτό θα πρέπει να έχετε μαζί σας ομπρέλα.

08

09

ΡΟΥΣΣΟΣΠΑΣΜΑ

Από την Αλώνα στο Κατσουνάκι μπορείτε να περπατήσετε βόρεια, κατά μήκος της βραχώδους ακτής για 1 χλμ, ώσπου να συναντήσετε ένα μικρό φιόρδ με μια μικροσκοπική παραλία με βότσαλο στο μυχό του. 
%25CE%25B6

%25CE%25B6%25CE%25B6

%25CE%25B6%25CE%25B6%25CE%25B6

%25CE%25B6%25CE%25B6%25CE%25B6%25CE%25B6
Η παραλία Ρουσσόσπασμα (ή Ρούσσο Σκίσμα), όπως ονομάζεται, περιτριγυρίζεται από σαθρό έδαφος με κοκκινόχωμα, γι' αυτό απαιτείται προσοχή καθώς θα κατεβαίνετε στη θάλασσα (αν δεν έρθετε με σκάφος). Είναι πολύ καλά προστατευμένη από τον άνεμο, αλλά κι από τα αδιάκριτα βλέμματα. Επίσης, το Ρουσσόσπασμα οφείλει το όνομα του στο γεγονός ότι το φιόρδ μοιάζει σαν σπάσιμο στο κόκκινο χώμα της περιοχής (ρούσσος= κόκκινος).

ΠΟΤΑΜΟΣ

Πριν φτάσετε στην Αλώνα, στην έξοδο του ποταμού του φαραγγιού Κατσουνάκι σχηματίζεται η παραλία του Ποταμού με τις μεγάλες κροκάλες. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, συγκρινόμενη με τις υπόλοιπες παραλίες του Ξερόκαμπου, αλλά είναι σίγουρα πολύ ήρεμη και απομονωμένη. Ο βυθός είναι σχετικά βραχώδης και δεν ενδείκνυται για οικογένειες με μικρά παιδιά.
%25CF%2587

%25CF%2587%25CF%2587

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.............
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
...
Όταν Τα Παιδιά Είναι Μαρτυριάρηδες
...
Οι Επιπτώσεις Μετά Απο Ένα Διαζύγιο
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 με 24.00 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101,5 .........

Post Top Ad

.............