Τα Νοσοκομεία Του Ρεθύμνου. - Του Νίκου Δερεδάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Ιουλίου 2021

Τα Νοσοκομεία Του Ρεθύμνου. - Του Νίκου Δερεδάκη

 Σε όλους αυτούς που παλεύουν για μια αξιοπρεπή περίθαλψη στο Ρέθυμνο, είναι αφιερωμένο το βιβλίο του εκπαιδευτικού Νίκου Δερεδάκη για τα Νοσοκομεία του Ρεθύμνου.


Διαβάζοντας το νέο του σύγγραμμα βλέπουμε ότι δικαίως το αφιερώνει σε αυτούς, αφού τα σημερινά προβλήματα τα βλέπουμε να υπάρχουν και τη δεκαετία του 1960 και τη δεκαετία του 1980 και σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της δημόσιας περίθαλψης, όπου πάντα κάποιοι πάλευαν και εξακολουθούν να παλεύουν με την κρατική αδιαφορία, τη γραφειοκρατία, την έλλειψη χρηματοδότησης και να διεκδικούν λύσεις για να έχει ο ρεθυμνιώτης και ο επισκέπτης του τόπου αξιοπρεπή περίθαλψη, εφόσον το χρειαστεί.

000000000000


Το βιβλίο διατρέχει όλες τις ιστορικές περιόδους από την εποχή της Βενετοκρατίας μέχρι και σήμερα, με στοιχεία και φωτογραφικό υλικό – κάποιο από αυτό δημοσιεύεται πρώτη φορά- από τα Νοσοκομεία που λειτούργησαν κατά καιρούς στο Ρέθυμνο.

Περιλαμβάνει, δε, έναν κατάλογο με τους ανθρώπους που εργάστηκαν στα νοσοκομεία στη διάρκεια των χρόνων και όσων είχαν την ευθύνη της διοίκησής του.

Το βιβλίο αποτελεί έκδοση του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και πρόκειται για την πρώτη διεξοδική αναφορά στις δομές περίθαλψης στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............