Συλλογή Πεταλούδων Δωρεά Της Κα Ελένης (Έλλης) Χαριτοπούλου-Κριτσωτάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Ιουλίου 2021

Συλλογή Πεταλούδων Δωρεά Της Κα Ελένης (Έλλης) Χαριτοπούλου-Κριτσωτάκη

  Με μεγάλη μας χαρά σήμερα παραλάβαμε στο Εντομολογικό εργαστήριο του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Παν/μίου Κρήτης μια υπέροχη, σε άριστη κατάσταση, δωρεά από την κα Ελένη (Έλλη) Χαριτοπούλου-Κριτσωτάκη.

thumbnail_MFIK_Dwrea

Η συλλογή περιλαμβάνει πλήθος ημερόβιων (Rhopalocera) και νυχτόβιων (Heterocera) Λεπιδοπτέρων, άρτια ταριχευμένα και συντηρημένα, προερχόμενα κυρίως από το νησί της Ρόδου. Εντάχθηκε άμεσα στις Εντομολογικές συλλογές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, όπου θα συντηρηθεί περαιτέρω και θα καταλογογραφηθεί.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κα Έλλη Χαριτοπούλου-Κριτσωτάκη για αυτή την πολύτιμη δωρεά της και ευχόμαστε να βρεθούν πολλοί ακόμη μιμητές στο κοινό του Ηρακλείου και της Κρήτης, (όπως άλλωστε έχει συμβεί επανειλημμένα και στο παρελθόν). Από τη μεριά μας, να είναι βέβαιη πως τα δείγματα που θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο θα τύχουν της καλύτερης δυνατής ανάδειξης και συντήρησης, ενώ θα είναι προσβάσιμα σε όλη την επιστημονική κοινότητα και το κοινό για οποιαδήποτε περαιτέρω μελέτη.



Η κα Κριτσωτάκη, μία γυναίκα που στη συνοδευτική τής συλλογής επιστολή μιλά για εθελοντισμό, σεβασμό, χαρά, αγάπη και ευγνωμοσύνη –ευχαριστώντας εγκάρδια όλους τους ανθρώπους που συνάντησε στο διάβα της ζωής της – δε μπορεί παρά να είναι μίας σπάνιας ποιότητας και ενσυναίσθησης ενεργή πολίτης του τόπου μας!

Αυτό και μόνο αποτελεί για το Μουσείο μας τιμή και σημαντική παρακαταθήκη και την ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την ανιδιοτελή προσφορά της.

Ο Έφορος του εργαστηρίου Αρθροπόδων Η Τεχνικός του εργαστηρίου

Απόστολος Τριχάς Λιούμπιτσα- Αγγελική Καρδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............