Η εορτή των Αγίων Πάντων στην Ενορία Ανατολής Ιεράπετρας. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

29 Ιουνίου 2021

Η εορτή των Αγίων Πάντων στην Ενορία Ανατολής Ιεράπετρας.

 Tην Κυριακή των Αγίων Πάντων, 27 Ιουνίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Πάντων Ανατολής Ιεράπετρας.


Στην ομιλία του ο Σεβ. ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της εορτής από το κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε τρία σημεία από τα λόγια του Ιησού Χριστού προς τους μαθητές Του, που αφορούν κάθε μέλος της Εκκλησίας Του, το θάρρος της ομολογίας πίστεως στον Χριστό, στην άρση του σταυρού και στην απαγκίστρωση από τα επίγεια δεσμά. Όπως υπογράμμισε, τα τρία αυτά σημεία χαρακτηρίζουν το νέφος όλων ανεξαιρέτως των μαρτύρων και αγίων, γνωστών και αγνώστων, που σήμερα, μία εβδομάδα μετά την Πεντηκοστή και την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, τιμά τη μνήμη τους η Εκκλησία. Επίσης, αναφέρθηκε στους λόγους καθιερώσεως της εορτής των Αγίων Πάντων, υπογραμμίζοντας ότι όλοι μας οφείλουμε να ευθυγραμμιστούμε με τους λόγους του Κυρίου μας «Άγιοι γίνεσθε ότι εγώ Άγιός ειμι».
Πριν την Απόλυση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι.


Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Αιδεσιμολ. π. Ματθαίος Πατεράκης και ο Ιερολ. Διάκονος π. Τίτος Ματαλλιωτάκης, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο επί πολλά χρόνια Εφημέριος της Ενορίας Ανατολής και σήμερα Συνταξιούχος Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Καλύβας. Στην πανήγυρη του ναού παρέστησαν οι ενορίτες και άλλοι ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής, μεταξύ των οποίων ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ανατολής κ. Βασίλειος Ζαχαρόπουλος, ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Αγγελάκης και τα μέλη του Πολιτιστικού-Φυσιολατρικού Συλλόγου Ανατολής.

Μετά την Απόλυση και τη διανομή του αντιδώρου, προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα σε όλο το εκκλησίασμα στο προαύλιο του πανηγυρίζοντος ναού από τα Μέλη του δραστήριου Πολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............