250 τόνοι σταφίδα απούλητοι στη ΚΣΟΣ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

29 Ιουνίου 2021

250 τόνοι σταφίδα απούλητοι στη ΚΣΟΣ

 Σύμφωνα με ενημέρωση από παραγωγούς, εδώ και μήνες, στο Ηράκλειο της Κρήτης είναι αδιάθετοι περίπου 250 τόνοι σταφίδας, πολύ καλής ποιότητας και παραμένουν προς διάθεση στις αποθήκες.


 Με δεδομένο ότι, η σταφίδα είναι, ως επί το πλείστον, προϊόν που έχει μεγαλύτερη ζήτηση όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα, οι ποσότητες αυτές που παραμένουν στοιβαγμένες, από πέρυσι, κατανοούμε ότι δύσκολα θα διατεθούν στην αγορά, το επόμενο διάστημα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν οι σταφιδοπαραγωγοί.

 Η ως άνω «ΚΣΟΣ» έχει την ανωτέρω ποσότητα σταφίδας μέσα στις αποθήκες, διότι όλο το χειμώνα, λόγω κορωνοϊού, η αγορά ήταν κλειστή. Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν να μην υπάρχει ζήτηση στο προϊόν. Δόθηκαν, μεν, κάποιες μικροποσότητες, δυστυχώς, δε, οι προοπτικές παραμένουν ζοφερές, καθώς, ήδη είναι σε εξέλιξη η εισαγωγή ποσοτήτων τουρκικής σταφίδας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε σχετικά, ώστε να στηριχθεί το προϊόν της ελληνικής σταφίδας και να ενταχθεί στους πληττόμενους από την περίοδο του κορωνοϊού ΚΑΔ, καθώς, είναι προφανές ότι, οι όποιες υπάρχουσες αποθηκευμένες ποσότητες του προϊόντος υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να μην απορροφηθούν, τελικά, στην χονδρική και λιανική αγορά;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............