νωρίστε Την Παραλία Αγιά Φωτιά Στα Φέρμα Του Νομού Λασιθίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Ιουνίου 2021

νωρίστε Την Παραλία Αγιά Φωτιά Στα Φέρμα Του Νομού Λασιθίου

 A15


Η Αγιά Φωτιά, μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες όλων των Κρητικών, βρίσκεται 45km νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 12km ανατολικά της Ιεράπετρας, στην περιοχή Φέρμα του Λασιθίου. Είναι ένας μικρός κόλπος που σχηματίζεται στις εκβολές ενός μικρού χειμάρρου που κατεβαίνει από τα τριγύρω βουνά. 

A14

Ο οικισμός παίρνει το όνομα του από την Εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, που βρίσκεται εδώ. Η περιοχή είναι πνιγμένη στα πλατάνια και στα αλμυρίκια, ενώ ο κόλπος είναι κρυμμένος ανάμεσα σε ψηλά βουνά και βράχους, τα οποία κάνουν το τοπίο μαγικό. Πράγματι δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποιος που να έχει έρθει στην Αγία Φωτιά και να μην του έκλεψε την καρδιά.

A7

Μπροστά στον κόλπο σχηματίζεται μια πανέμορφη παραλία, η οποία είναι πλέον πολύ διάσημη και αγαπητή σε όποιον την επισκεφτεί. Η παραλία έχει ψιλό γκριζωπό βοτσαλάκι και ήρεμα πεντακάθαρα νερά. Είναι λίγο οργανωμένη, ενώ τριγύρω υπάρχουν λίγες ταβέρνες και ξενοδοχεία. 
A16
Δίπλα στην παραλία υπάρχει κι ένα καλό beach bar, το οποίο μαζεύει πολύ κόσμο από την Ιεράπετρα, ενώ μπορείτε και να βρείτε σκιά στα αλμυρίκια. Τα τελευταία χρόνια έχουν καθιερωθεί και αγώνες beach volley στο γήπεδο της παραλίας, οι οποίοι αποκτούν ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Τέλος, μην ξεχάσετε να περπατήσετε μέχρι το ανατολικό τέρμα της παραλίας, όπου υπάρχει μια πηγή στο βράχο που τρέχει πεντακάθαρο γλυκό νερό, δίπλα στη θάλασσα!
A11
Μπορείτε να οδηγήσετε ως εδώ από την Ιεράπετρα, παίρνοντας το δρόμο που οδηγεί Σητεία. Μετά από 20 λεπτά θα δείτε την πινακίδα προς Αγία Φωτιά.
A17
A13
A18
A4
A10
A9
A8
A1

A2

A6




ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............